Eredivisionist VC Sneek heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs om het landskampioenschap. De Friese ploeg komt zondagmiddag zelf nog in actie, maar concurrent Springendal-Set-Up'65 verloor zaterdag met 3-1 van Eurosped en daardoor is VC Sneek al finalist. Vanmiddag (16.00 uur) speelt de Friese ploeg haar laatste wedstrijd in de kampioenspoule om des keizers baard tegen Regio Zwolle Volleybal.

Het was al duidelijk, het moest in de laatste speelronde heel gek lopen wilde VC Sneek de finale van de play-offs nog mislopen. Maar voor hun eigen wedstrijd bleek dat dus al uitgesloten. De wedstrijd van de Friese ploeg tegen Zwolle vanmiddag om 16.00 uur gaat nergens meer om.

Springendal-Set-Up'65, de eredivisionist uit Ootmarsum moest zaterdag met 0-3 winnen op bezoek bij Eurosped om nog een hele kleine kans te maken, maar verloor kansloos met 3-1 (25-14, 25-9, 20-25, 25-21) in Vroomshoop. Daarmee bleef de voorsprong van VC Sneek op de ranglijst 3 punten en mag de nummer twee van de ranglijst in de finale gaan strijden tegen de nummer 1, Sliedrecht Sport.

Dat de dames van VC Sneek de finale hebben gehaald, mag als een uitermate knappe prestatie worden gezien. Het seizoen 2017/2018 eindigde namelijk op vervelende wijze: assistent-trainster Ank Landman en hoofdtrainster Petra Groenland vertrokken kort achter elkaar. Ook vertrokken er meerdere bepalende basisspeelsters: Klaske Sikkes, Anniek Siebring, Paula Boonstra en Lotte Groninger.

Groei

De jonge, nieuwe trainer Paul Oosterhof wist dus wat hem te wachten stond: werken aan een nieuw team. Hij nam speelsters van topdivisionist Veracles mee en ging vol aan de bak met zijn nieuwe ploeg. Dat pakte goed uit, want het jonge team groeide enorm gedurende het seizoen en laat dat nu in de Kampioenspoule zien. Een knappe prestatie van zo'n jonge ploeg.

Nu wacht de grote uitdaging. Kan het jonge en wisselvallige VC Sneek pieken op het juiste moment? Als de ploeg hun hoge niveau vast kan houden, dan kan regerend landskampioen Sliedrecht Sport het in de finale erg lastig krijgen. Of gaat de routine en de stabiliteit van de Zuid-Hollandse ploeg het verschil maken?

In de reguliere competitie won Sliedrecht Sport beide duels, maar in de Kampioenspoule wist VC Sneek de regerend landskampioen in eigen huis met 3-2 te verslaan. Gaat dat de ploeg van trainer Paul Oosterhof weer lukken? Het wordt een hele interessante finale. Aanstaande woensdag staan de finalisten voor het eerst tegenover elkaar in Sporthal De Basis in Sliedrecht. De wedstrijd start om 19.30 uur. 

Uitslagen kampioenspoule eredivisie dames:

Zaterdag:

Sliedrecht Sport - FAST: 3-2 (23-25, 25-22, 22-25, 25-15, 15-10)
Eurosped - Springendal-Set-Up'65: 3-1 (25-14, 25-9, 20-25, 25-21)

Zondag:
VC Sneek - Regio Zwolle Volleybal: 3-0 (25-19, 25-16, 25-20)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn