Eredivisie Dames

VC Sneek werkt met innovatieve oogtraining

VC Sneek is met iets nieuws en interessants bezig op de trainingen. De eredivisieploeg doet als eerste volleybalteam ervaring op met het toepassen van een zeer innovatieve en baanbrekende oogtrainingsmethodiek. Paul Oosterhof, trainer van VC Sneek, is de ambitieuze initiator van deze aanvulling op het trainingsprogramma. Profiteert Sneek daar vanavond al van in de topper tegen Zwolle?

Ervaringen uit de voelbalwereld op het hoogste niveau laten met deze trainingsmethode al enige tijd significante verbeteringen zien. Prestaties verbeteren zelfs aantoonbaar tot maar liefst 25 procent. VC Sneek wilde daar ook wel eens mee werken en kijken of het in het volleybal ook betere prestaties op kan leveren. Naast fysieke en mentale trainingen en aandacht voor voeding kan actieve training van het brein in de sport een significante toevoeging zijn. 

De kracht van de nieuwe techniek schuilt in het principe van ‘brain resistance training’. Door je ogen minder visuele informatie te geven worden je hersenen geactiveerd om harder te werken en zodoende toch het complete plaatje op tijd te zien. De weerstand wordt tijdens de trainingen steeds meer vergroot om tijdens wedstrijden vervolgens zonder weerstand super snel en alert te kunnen reageren. 

Speciale bril

De kunstmatige weerstand wordt aangebracht door middel van een speciale bril: de Senaptec Strobebril. De libero van VC Sneek Dames 1 traint al enige tijd met de bril. Alle reacties van het brein worden gemeten zowel diepte, snelheid, breedte, oogsamenwerking en nog veel meer. De weerstand voor het brein wordt steeds groter gemaakt. Door effecten te meten ontstaat bruikbare trainingsdata. 

De data wordt gebenchmarkt met vergelijkbare topsporters en natuurlijk met de eigen ontwikkeling. De eerste ervaringen zijn veelbelovend en vragen om een bredere uitrol in het gehele team. Komende tijd zal er door Paul Oosterhof veelvuldig mee worden getraind en gemeten. De resultaten kunnen worden aanschouwd tijdens de vaak spectaculaire eredivisie wedstrijden van Sneek.

Woensdagavond speelt VC Sneek in eigen huis een topper. De huidige nummer 4 van de eredivisie ontvang dan nummer 3, Regio Zwolle Volleybal. In Sneek zijn ze pas een tijdje met het innovatieve trainen, dus of het nu al terug te zien is, is afwachten. Interessante is het zeker!

Programma eredivisie dames:

VC Sneek - Regio Zwolle
Springendal Set-Up’65 - Pharmafilter US
Apollo 8 - Eurosped
Sliedrecht Sport - Dros Alterno
TT Papendal/Arnhem - FAST

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×