De Nederlandse teams hebben op de World Tour Finals in Hamburg vandaag hun wedstrijd verloren. Sanne Keizer en Madelein Meppelink moesten hun meerdere erkennen in Duitsland, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen te kort tegen Letland. Vrijdag moeten de duo's van Beachvolleybal Team Nederland winnen om in het toernooi te blijven.

Keizer en Meppelink speelden vanavond in een kolkend stadion tegen de thuisfavorieten Laboureur en Sude, die massaal gesteund werden door het publiek in het Rothenbaum Stadium. Het werd een zeer spannende wedstrijd tussen de twee Europese topteams, op de cruciale momenten wisten de Duitse dames het verschil te maken: 24-22, 21-19.

Keizer baalde flink van de nederlaag, vooral omdat de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) het uit handen gaven. "Ik baal echt flink en ben erg teleurgesteld over deze wedstrijd, we hadden namelijk in zowel de eerste als de tweede set een voorsprong te pakken. We hebben het niet afgemaakt en niet onze taken uitgevoerd. Dat is balen."

Vrijdag komen Keizer en Meppelink, de Europees kampioenen, weer in actie. Ze spelen dan om 15.30 uur tegen het Braziliaanse topteam Maria Antonelli/Carol.

Stugge tegenstander

Brouwer en Meeuwsen speelden een lange, spannende wedstrijd tegen het Letse team Plavins/Tocs. De BTN-heren wonnen de eerste set nog nipt met 23-21, maar daarna sloegen de Letten hard toe: 19-21 en 13-15. Meeuwsen gaf aan wat het zo'n lastig duel maakten: "Het is een zeer stugge tegenstander, het is zo moeilijk om de bal bij die twee op de grond te krijgen. Zelfs met een sterk blok. Je moet een punt echt twee keer scoren voor je hem binnen hebt, een kwaliteit van hun."

Brouwer baalde flink en was kritisch op zijn eigen spel. "Dit is teleurstellend vooral ook omdat ik niet het gevoel had dat ik mijn spel kon spelen. Ik sta er niet als het moet, dat is iets waar ik aan moet werken. Morgen moeten we sowieso beter spelen." 

Vrijdag moeten Brouwer en Meeuwsen winnen van de grote favoriet voor de eindzege, de Europees kampioen Mol/Sorum. De Noren wonnen de Gstaad Major, het DELA EK Beach en de Vienna Major en verloren op die toernooien geen enkele partij. Ook tijdens de Finals in Hamburg hebben ze al drie keer gewonnen. De wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn