Het volleybalseizoen is nog in volle gang, maar de transfercarrousel draait al op volle toeren. Zo werd deze week bekend dat trainer Ivo Martinovic van Vallei Volleybal Prins bij de club vertrekt. Ook de trainer van de huidige nummer twee van de eredivisie, Seesing Personeel Orion, heeft aangekondigd te vertrekken na dit seizoen. En Eurosped is al erg actief op de spelersmarkt.

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Volleybal Prins zich veilig in de eredivisie, maar toch maakte trainer Ivo Martinovic woensdag bekend dat hij de club verlaat. In De Gelderlander legde hij zijn keus uit: "Ik ben hier al negen seizoenen waarvan het eerste jaar in de topdivisie. In die jaren hebben we ijzer gebogen om te overleven en ons werk met veel passie gedaan. Het laatste jaar is het te zwaar geworden en kan ik de vorm van topvolleybal niet meer beleven zoals ik het voor ogen heb."

Hij is niet de enige trainer die een club verlaat. Ook Redbad Strikwerda gaat na dit seizoen voor iets nieuws en vertrekt bij Seesing Personeel Orion, zo werd woensdag bekend. De club vindt dat erg jammer. Orion was graag met hem doorgegaan, maar Strikwerda heeft om persoonlijke redenen aangegeven zijn contract niet te verlengen. "We zijn tevreden, beleven een goed jaar en Strikwerda past bij de visie die wij hebben op de specifieke ontwikkeling van het team en op continuïteit van topvolleybal in het algemeen," verklaart voorzitter Wijnand Geerdink van de Stichting Orion Topvolleybal Doetinchem.

Sliedrecht Sport heeft voor het nieuwe seizoen een trainer gestrikt. Vera Koenen keert terug als hoofdcoach bij de Zuid-Hollande club. Met ingang van het nieuwe seizoen zal voor de ploeg staan van de huidige landskampioen, beker- en supercupwinnaar. Ze tekende voor drie seizoenen. In het seizoen 2005-2006 was zij eerder verantwoordelijk voor de ploeg uit Sliedrecht. Nienke de Waard, nu de assistent-trainster, debuteerde onder Koenen bij Sliedrecht Sport.

Transfers

Team Eurosped is al actief bezig voor het nieuwe seizoen. Daarvoor strikte de club al drie nieuwe, jonge speelsters die bij het Talent Team een goed seizoen draaien. Laura de Zwart, Susanne Kos en Vera Mulder sluiten na het seizoen aan in Vroomshoop, om voor Eurosped punten te gaan scoren. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn