Beachvolleybal

Vier Nederlandse teams in actie op hoofdtoernooi Xiamen

De FIVB Word Tour Beachvolleybal is weer hervat. In de Chinese badplaats Xiamen wordt deze week een 4 sterren toernooi gespeeld. In het hoofdtoernooi komen vier Nederlandse teams in actie. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst veroverden vanmiddag in het kwalificatietoernooi een plek in de poulefase. Dat lukte ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Laura Bloem en Jolien Sinnema werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst begonnen zeer overtuigend aan het toernooi in Xiamen. In de eerste kwalificatiewedstrijd waren ze oppermachtig tegen China, ze wonnen met 21-12 en 21-10 van Liu en Tang. In de tweede wedstrijd werd het een stuk spannender.

Het Franse duo Di Giantommaso/Barthélemy bood sterk tegenstand. De eerste set werd nog met 21-16 gewonnen door de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), maar in de tweede set gingen de Fransen slimmer spelen en wonnen met 15-21. In de beslissende derde set toonden de Nederlanders hun kracht en wonnen met 15-11.

Daarmee was plaatsing voor het hoofdtoernooi een feit. Bouter en Varenhorst zijn in poule H ingedeeld samen met het Chinese team HA Likejiang/Wu Jiaxin, de Russen Stoyanovskiy en Velichko en het Amerikaanse duo Doherty/Allen. Ze starten tegen de Russen.

Titelverdedigers

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen in actie in Xiamen, ze waren rechtstreeks geplaatst voor het toernooi en zijn als tweede gerankt. De mannen van BTN veroverden vorig seizoen de titel in Xiamen, ze zullen er deze week alles aan doen om die succesvol te verdedigen.

Brouwer en Meeuwsen zitten in poule B en starten morgen met een wedstrijd tegen het thuisspelende team P. Gao/Y. Li. Verder zitten de Canadezen O'Gorman en Saxton in de poule bij de BTN-heren en Cherif en Ahmed Tijan uit Qatar.

Overtuiging

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink plaatsten zich vanmiddag voor het hoofdtoernooi in Xiamen. In de kwalificatie wonnen de BTN-dames twee keer op overtuigende wijze. Eerst waren ze met 21-15 en 21-12 te sterk voor het Noorse duo Kjolberg/Hjortland. Ook tegen Thailand lieten ze er geen gras over groeien, het werd snel 21-18 en 21-12.

Keizer en Meppelink starten morgen in het hoofdtoernooi. Ze treffen in poule H het Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Dépré. Verder zitten Wang/X. Y. Xia uit China en het Japanse duo Futami/Hasegawa in de poule van de BTN-dames.

Marleen van Iersel en Joy Stubbe starten ook in de poulefase. Ze waren rechtstreeks geplaatst en starten in poule G tegen het Canadese team Bansley/Wilkerson. Ook het Braziliaanse topteam Agatha/Duda zit bij Van Iersel en Stubbe in de poule en Larsen en Stockman uit Amerika maken de poule compleet.

Voor Laura Bloem en Jolien Sinnema kwam er snel een eind aan het toernooi in Xiamen. Ze verloren in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi met 18-21 en 17-21 van het Zwitserse team Caluori/Gerson.

Programma World Tour Xiamen 19 april (NL tijden):

03.40 uur: Brouwer/Meeuwsen - P. Gao/Y. Li (Chi)
04.30 uur: Bouter/Varenhorst - Stoyanovskiy/Velichko (Rus)

05.30 uur: Keizer/Meppelink - Heidrich/Vergé-Dépré (Zwi)
08.00 uur: Van Iersel/Stubbe - Bansley/Wilkerson (Can)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×