Beachvolleybal Team Nederland

Vier Nederlandse teams naar achtste finales in Ostrava

Op het 4-sterren toernooi in Ostrava zijn vier van de vijf Nederlandse teams door naar de achtste finales. Zowel Sanne Keizer en Madelein Meppelink als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen in de tussenronde van Brazilië. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst veroverden een plek in de achtste finale dankzij een zege op Canada. Joy Stubbe en Marleen van Iersel waren na de poulewinst vandaag vrij. Alleen Dirk Boehle en Steven van de Velde zijn al uitgeschakeld, ze verloren vandaag ook van de Zwitsers Heidrich en Gerson.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel waren al zeker van de achtste finale nadat ze donderdag poulewinnaar werden. Morgen treffen ze in de achtste finale het Amerikaanse duo Hughes/Summer. Ze konden vandaag rustig aan doen, maar dat was zeker niet zo voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) moesten het in de tussenronde laten zien. Tegen het Braziliaanse duo Josi/Lili lieten ze hun kwaliteit zien en wonnen met 21-17 en 21-16. In de achtste finale staan ze zaterdag tegenover het Duitse topteam Bieneck/Schneider.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen vanmorgen hun tweede poulewedstrijd tegen de Noren Mol en Sorum, het werd 2-1 voor de BTN-mannen. In de tussenronde stonden ze vanavond tegenover een nieuw Braziliaans team: Alison (wereldkampioen van 2015 en Olympisch kampioen) en Andre (wereldkampioen 2017). Het leverde een spectaculaire wedstrijd op die nipt werd gewonnen door de Nederlandse wereldkampioenen van 2013. Brouwer en Meeuwsen deden het op de cruciale momenten: 27-25 en 21-19.

In de achtste finale volgt er weer een kraker voor Brouwer en Meeuwsen. De Oranje mannen staan morgen tegenover het Letse topteam Samoilovs/Smedins. Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst staan zaterdag in de achtste finale. Ze wonnen vandaag van zowel de Tsjechen Lenc/Habr als in de tussenronde van het Canadese duo O'Gorman/Saxton. In de achtste finale moeten ze morgenmiddag winnen van het Braziliaanse duo Evandro/Vitor Felipe om de kwartfinale te bereiken in Ostrava.

Dirk Boehle en Steven van de Velde zijn uitgeschakeld op het 4-sterren toernooi in Tsjechië, ze verloren vandaag ook hun tweede poulewedstrijd. De Zwitsers Heidrich en Gerson bleken met 21-23 en 18-21 te sterk.


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×