LiveLive17.00 uur: Nederland - Zuid-Korea (VNL Vrouwen) live op Ziggo Sport (kanaal 14)

Vier vernieuwingen bij DELA Beach Open

Vier vernieuwingen bij DELA Beach Open

Het DELA Beach Open is van 3 t/m 7 januari niet alleen het eerste internationale beachvolleybaltoernooi van 2018. Het toernooi heeft nog een aantal bijzondere primeurs in petto.

>> Informatie en tickets DELA Beach Open

*1* Unieke indoor arena

Nog nooit stond zo vroeg in het jaar al een toernooi op de kalender van de FIVB Beach Volleyball World Tour. Ook niet eerder werd een toernooi van de World Tour gespeeld in multifunctioneel indoor sportstadion. In de eerste week is de primeur voor de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het stadion werd eerder gebruikt voor tenniswedstrijden om de Davis Cup, Grand Prix Judo en de World League Volleybal. Speciaal voor het DELA Beach Open is de topsporthal van de Sportcampus omgetoverd tot beachvolleybalarena met een tijdelijk zandveld, omringende tribunes, licht en geluid.

Afgelopen jaar werden twee velden in de beachsporthal van de Sportcampus ook al gebruikt als wedstrijdvelden bij het DELA Beach Open. Toen werden de belangrijkste wedstrijden echter gespeeld op het tijdelijke centercourt naast de Sportcampus. Dit keer worden alle wedstrijden binnen gespeeld. De Nederlandse teams spelen al hun wedstrijden op het centercourt.


*2* Hawk Eye technologie

Voor het eerst wordt bij een beachvolleybaltoernooi in Nederland gebruik gemaakt van het Hawk Eye systeem. Met deze lijntechnologie, bekend uit het tennis, kan op basis van camerabeelden de exacte positie van de bal worden bepaald.

Hawk Eye dient niet als vervanging van de lijnrechters. Tijdens het DELA Beach Open zijn ook twaalf lijnrechters actief. Het systeem biedt spelers bij twijfel of een bal in of uit is, de mogelijkheid de beslissing van de scheidsrechter aan te vechten. Elk team heeft per set twee challenges. Als Hawk Eye het team gelijk geeft dan blijft de challenge behouden. Bij een onterecht aangevraagde challenge, gaat de challenge verloren. Ook de scheidsrechters kunnen een beroep doen op Hawk Eye om een beslissing te verifiëren.

De technologie wordt alleen op het centercourt ingezet. Voor het publiek geeft Hawk Eye een extra dimensie aan de wedstrijden. Tijdens het DELA Beach Open kunnen bezoekers op het grote scherm live meekijken naar waar de bal het zand heeft geraakt.


*3* Nieuwe teams in actie

Bij het begin van het nieuwe seizoen wordt met nieuwsgierigheid uitgekeken naar een aantal nieuwe duo’s die in Den Haag meedoen. Madelein Meppelink en Sanne Keizer zijn bekende gezichten voor de volgers van beachvolleybal en vormden bij het DELA Beach Open in 2017 al eens eenmalig een koppel. Dit jaar beginnen ze samen aan de voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Christiaan Varenhorst speelt in Den Haag met Jasper Bouter. Afgelopen zomer werd dit gelegenheidsduo Nederlands kampioen. Het DELA Beach Open wordt hun eerste gezamenlijke optreden op de World Tour.

Ook maken we in het eerste toernooi van het nieuwe seizoen kennis met het koppel Marleen van Iersel en Joy Stubbe. Zij vervolgen hun carrière in 2018 buiten BTN.

Het vierde nieuwe Nederlandse team dat meedoet in Den Haag wordt gevormd door Jolien Sinnema en Laura Bloem.

Zes Nederlandse teams zijn automatisch toegelaten tot het hoofdtoernooi. Daar kunnen nog vier koppels bijkomen via de kwalificaties op woensdag 3 januari. 


*4* Kids fun in het DELA Beachhuis

Speciaal voor kinderen is er het DELA Beachhuis. Hier kun je de hele dag terecht kunnen voor leuke activiteiten, games en meer fun. Ga los op het springkussen, beleef een te gekke VR-experience en scoor handtekeningen van jouw favoriete spelers! Elke dag zijn er meet & greets met Nederlandse en internationale spelers.

Het DELA Beach Open is het leukste uitje voor de hele familie tijdens de kerstvakantie. Jong en oud genieten samen van de beste teams ter wereld, spectaculaire rally’s en spannende wedstrijden. Voor jeugd tot en met 12 jaar zijn tickets slechts €5. Voor families die in de kerstvakantie het DELA Beach Open samen bezoeken, is er een extra aantrekkelijk familieticket. Een familieticket biedt toegang tot een sessie voor twee volwassenen en twee kinderen. Met een familieticket profiteren families van een korting van €5,- ten opzichte van losse kaarten.


Tickets

Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn online verkrijgbaar. Mis geen moment van het eerste topevent van 2018 en verzeker je van de beste plaatsen.

Meer over het DELA Beach Open

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×