Vierde plek voor Piersma en Ypma op EK U22

Vierde plek voor Piersma en Ypma op EK U22

Op het EK Beachvolleybal onder 22 jaar zijn Emma Piersma en Pleun Ypma op de vierde plek geëindigd. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren vanmorgen in de halve finale van Duitsland en kwamen vanmiddag in de strijd om het brons in Antalya te kort tegen Spanje.

Na een ijzersterke zaterdag, ze wonnen gisteren op overtuigende wijze van Oostenrijk en Italië, lukte het vandaag niet bij Piersma en Ypma. Dat begon vanmorgen vroeg met een nederlaag tegen de Duitsers Hoffmann/Schulz. 

In de eerste set waren de BTN-meiden kansloos, die werd met 21-11 verloren. In de tweede set wisten Piersma en Ypma meer tegenstand te bieden en werd het enorm spannend. Even leken ze er een derde set uit te slepen, maar uiteindelijk sloeg Duitsland hard toe en won met 25-23 ook de tweede set.    

De strijd om het brons werd vanmiddag gespeeld tegen het Spaanse duo Álvarez M/Carro. In de eerste set begon Spanje ijzersterk, ze namen een voorsprong van vijf punten. Maar de Oranje dames vochten knap terug en kwamen op 13-14. Maar de Spaanse speelsters lieten zich niet meer verrassen en wonnen de set dankzij sterk serverend werk met 18-21.

Na het verlies in de eerste set, leek Oranje de weg kwijt. Er slopen veel onnodige fouten in het spel en daardoor kon Spanje snel en zonder al te veel moeite een voorsprong nemen van 8-17. 

Piersma en Ypma probeerden het nog, maar Spanje bleek een maatje te groot en won met 11-21. Een vierde plek dus voor de BTN-talenten op het EK onder 22.  

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×