Op de Satellite van Vaduz zijn Jolien Sinnema en Joy Stubbe er niet in geslaagd om een medaille te pakken. Ze verloren in de halve finale van Zwitserland en in de kleine finale was ook Duitsland te sterk. Woensdag starten Sinnema en Stubbe op het EK in Letland.

In de halve finale konden Sinnema en Stubbe hun stempel niet drukken. Waar ze eerder in het toernooi steeds mentaal sterk waren en de cruciale punten maakten, lukte dat nu niet. De Zwitserse vrouwen Eiholzer en Gerson waren met 1-2 (21-19, 14-21, 10-15) te sterk. De dames van Beachvolleybal Team Nederland gingen strijden om het brons.

De kleine finale werd gespeeld tegen het Duitse duo Behrens/Schumacher. In Vaduz wonnen Sinnema en Stubbe in de derde ronde met 2-0 van de Duitsers, maar dat was wel met minimaal verschil.

Nu namen de Duitsers revanche. In de eerste begonnen ze erg sterk en vol passie. Dat leverden de setwinst op met 21-11 voor Duitsland. In de tweede set ging het gelijk op. Het Duitse duo nam een kleine voorsprong met 18-14, maar Sinnema en Stubbe knokten zich terug tot 18-18.

Daarna maakten Behrens en Schumacher het alsnog af. Ze wonnen de set met 21-19 en daardoor eindigden de dames van BTN op de vierde plek, net naast het podium. Sinnema en Stubbe komen vanaf woensdag weer in actie, ze gaan dan in het Letse Jurmala strijden om de Europese titel.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn