Vandaag begint het vierde Challenge-toernooi van de Beach Pro Tour. Vijf Nederlandse beachvolleybalduo’s nemen deel aan het toernooi in Kuşadası, Turkije. Ruben Penninga en Leon Luini zijn direct geplaatst voor het hoofdtoernooi, de andere vier duo’s spelen vandaag in het kwalificatietoernooi.

Mannen
Ruben Penninga en Leon Luini wonnen brons op het Challenge-toernooi in Itapema en schopten het begin deze maand tot de laatste 16 in Doha. Het beachvolleybalduo is als tiende geplaatst voor het hoofdtoernooi in Turkije en speelt morgen hun eerste wedstrijd in de poulefase. Matthew Immers en Mart Van Werkhoven, die vorige week brons wonnen op het Future-toernooi in Madrid, komen vandaag in actie op het kwalificatietoernooi. In de eerste ronde nemen ze het op tegen Hood/Ahmed uit Oman. Wanneer ze van het duo winnen, moeten ze daarna nog een kwalificatieronde overleven om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Vrouwen
Bij de vrouwen nemen drie Nederlandse duo’s deel aan het kwalificatietoernooi. Om 9.40 uur Nederlandse tijd nemen Emma Piersma en Mexime van Driel het op tegen Dormann en Harnett uit Canada. Emi van Driel en Pleun Ypma spelen om 10.30 uur tegen het Finse duo Parkkinen/Prihti. Annemieke Driessen en Anique Tavenier, die voor het eerst deelnemen aan een Challenge-toernooi, treffen in de eerste kwalificatieronde het Italiaanse duo Bianchin/Scampoli.

Wedstrijdschema kwalificatie

Dag

Tijd (NL)

Wedstrijd

19-05

09.40 u

Piersma E./van Driel, M. - Dormann/Harnett (CAN)

19-05

10.30 u

van Driel, E./Ypma - Parkkinen/Prihti (FIN)

19-05

10.30 u

Driessen/Tavenier - Bianchin/Scampoli (ITA)

19-05

12.10 u

Immers/Van Werkhoven - Hood/Ahmed (OM)

Livestream
Het toernooi is live te volgen op Volleyballworld.tv. Toegang tot de wedstrijden van de Beach Pro Tour is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×