Vijf Oranjevrouwen aan de start van de Champions League

Vijf Oranjevrouwen aan de start van de Champions League

Alle ogen in het clubseizoen zijn vanaf deze week weer gericht op de Champions League, dit jaar met vijf Nederlandse vrouwen aan de start. Grote favoriet is de ploeg van Robin de Kruijf, Conegliano. Daarnaast verdedigen Juliët Lohuis, Kirsten Knip, Femke Stoltenborg en Lonneke Slöetjes hun clubkleuren in de hoogste Europese competitie. Op dinsdag wordt de groepsfase geopend, op de eerste dag komen direct vier Nederlandsen in actie.

Dé te kloppen ploeg in de Champions League is zonder enige twijfel A. Carraro Imoco Conegliano, het team uit de provincie Treviso in het noorden van Italië. Middenaanvalster Robin de Kruijf is aan haar vierde seizoen begonnen, in de afgelopen drie jaar pakte ze iedere keer een podiumplek in de Champions League.

Dit jaar is de Italiaanse kampioen meer dan anders nog de absolute favoriet. Dé internationale sterspeelster van dit moment, Paola Egonu, heeft de overstap gemaakt van Champions League-winnaar Novara. Afgelopen weekend haalde Conegliano de eerste prijs van het seizoen binnen, in de Italiaande Supercup werd Novara eenvoudig met 3-0 opzij gezet.

Slöetjes tegen oude club
De loting voor de Champions League 2020 heeft voor Lonneke Slöetjes een ontmoeting met haar oude werkgever opgeleverd. De diagonaal speelt nu bij het Italiaanse Savino Del Bene Scandicci met wie ze woensdagavond in Turkije tegenover VakifBank staat, het team van oud-bondscoach Giovanni Guidetti waarmee Slöetjes twee keer het goud won in de hoogste Europacup. 

Knip en Stoltenborg in Roemenië
Zowel Kirsten Knip als Femke Stoltenborg heeft afgelopen zomer de overstap gemaakt naar de Roemeense kampioen Volei Alba Blaj. Stoltenborg kwam over van het Poolse Budowlani Łódź, met wie ze afgelopen seizoen in de Champions League de kwartfinale net misliep. Libero Kirsten Knip maakte de transfer vanaf het Duitse Ladies in Black Aachen. Zij staat voor haar Champions League-debuut. 

In de competitie is Blaj voortvarend begonnen, met 18 punten uit zes wedstrijden staan ze bovenaan. Oranjefans kunnen uitkijken naar 27 november, als Robin de Kruijf met Conegliano op bezoek komt bij Knip en Stoltenborg. Binnen de Roemeense gelederen bevindt zich ook Sanja Gommans, de echtgenote van de international bij de Lange Mannen Ewoud Gommans.

Lohuis opent competitie in Polen
Ook voor Juliët Lohuis is dit haar eerste seizoen op het hoogste Europese niveau, zij komt met de Duitse kampioen Allianz Stuttgart uit in poule C. Daarin treft ze onder andere de regerend kampioen Novara. Op dinsdagavond staat de eerste wedstrijd in de Champions League gepland om 18.00 uur in Polen waar Lohuis uitkomt tegen Commercecon Łódź.

Speelschema

DatumTijdWedstrijd
Dinsdag 19 november18.00 uurCommercecon Łódź - Allianz Stuttgart
19.30 uurNantes - Volei Alba Blaj
20.30 uurA. Carraro Imoco Conegliano - Vasas Óbuda Budapest
Woensdag 20 november16.00 uurVakifBank - Savino Del Bene Scandicci

Livestreams
De wedstrijden in de Champions League zijn allemaal live te volgen via het streamingplatform van de Europese volleybalconfederatie CEV. Om de wedstrijden op EuroVolley.tv te bekijken is een abonnement (€ 4,99 per maand) vereist. 

Foto: Lega Volley Femminile

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×