Vijfde plaats voor Boehlé/Boermans in Maleisië

Vijfde plaats voor Boehlé/Boermans in Maleisië

Het beachduo van Dirk Boehlé en Stefan Boermans is in de kwartfinale van het 1-sterren World Tour toernooi in Langkawi, Maleisië uitgeschakeld. In een spannende partij waren de Zweden Annerstedt en Johansson met 2-1 te sterk. Boehlé en Boermans reizen nu af naar Australië voor het driesterrentoernooi van Cold Coast.

Op vrijdag hadden Boehlé en Boermans een goede dag mat tweemaal winst in de poulefase van het toernooi dat op het eiland van Langkawi wordt gespeeld. Eerst werden de Russen Gorbenko en Kranin verslagen met ruime cijfers (21-13, 21-9), vervolgens werden de Hongaren Hajós en Stréli aan de zegekar gebonden met 21-17, 21-14.

Door de poulewinst mocht het Nederlandse duo direct door naar de kwartfinale waarin de Zweden Alexander Annerstedt en Martin Johansson waren geraakt door de tussenronde te winnen van het Japanse koppel Nishimura/Shibata.

Kwartfinale
In de eerste set bleven beide teams dicht bij elkaar in de buurt, niet meer dat twee punten scheidden de Nederlanders en Zweden. Het eerste setpoint was voor de Scandinaviërs, maar dat werkten Boehlé en Boermans weg. Op hun eerste setpoint was het wel raak, de set ging met 22-20 naar de mannen van Oranje.

Vanaf 5-5 in de tweede set bouwden de Zweden gestaag aan een voorsprong, die ze tegen het einde van de set alleen maar vergrootten. Met 21-14 trokken ze de stand gelijk. In de derde koesterde Boehlé/Boermans lang een voorsprong, maar vanaf 10-6 voor verloren ze negen punten op rij. Met 15-10 pakten de Zweden de winst.

Australië
Boehlé en Boermans reizen nu door naar Coolangatta Beach, Gold Coast in Australië waar een driesterrentoernooi wordt gehouden vanaf 17 maart. Ook Jasper Bouter en Ruben Penninga komen daar in actie. Beide Nederlandse koppels starten in het kwalificatietoernooi. Bij de vrouwen doen Anne Meijnderts en Wies van Solkema mee, ook zij spelen het kwalificatietoernooi.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×