Vijfde plek voor Brouwer en Meeuwsen in Xiamen

Vijfde plek voor Brouwer en Meeuwsen in Xiamen

Op het 4-sterren toernooi in Xiamen zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op de vijfde plek geëindigd. Na een sterke achtste finale tegen Brazilië moesten de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) in de kwartfinale duidelijk hun meerdere erkennen in Rusland. Daardoor moesten ze genoegen nemen met de vijfde plek in China.

Brouwer en Meeuwsen werden poulewinnaar en hadden daardoor op vrijdag vrij. Zaterdagochtend kwamen ze weer in actie, ze stonden in de achtste finale tegenover het Braziliaanse team Andre/George. De BTN-heren begonnen sterk en legden met hun service veel druk op de Brazilianen. 

Dat leverde de Nederlanders op overtuigende wijze de eerste set op: 21-15. Ook in de tweede set kwamen Andre en George niet in het spel, ze werden constant onder druk gelegd door Brouwer en Meeuwsen en de BTN-heren maakten bijna geen fouten en wonnen met 21-11.

Kansloos

In de kwartfinale stonden Brouwer en Meeuwsen tegenover een sterk Russisch team: Stoyanovskiy en Krasilnikov. De teams kennen elkaar goed, op trainingskampen zochten ze elkaar regelmatig op voor een oefenduel. In Xiamen ging het nu om een ticket voor de halve finale. 

De Russen lieten er geen gras over groeien en speelden een ijzersterke partij. Brouwer en Meeuwsen gaven alles, maar wisten maar geen grip te krijgen op het spel van Stoyanovskiy en Krasilnikov. De eerste set ging dan ook duidelijk verloren: 21-13.

Alles of niets in de tweede set voor de BTN-heren om kans te maken op de halve finale. Maar de Russen bleven kalm en speelden oppermachtig. Ze maakten geen fouten en legden veel druk op Brouwer en Meeuwsen. Die wisten het tij niet te keren en verloren dan ook kansloos: 21-15.

Brouwer en Meeuwsen, die in 2017 het toernooi in Xiamen nog op hun naam schreven, moesten door de nederlaag nu genoegen nemen met een vijfde plek. De BTN-heren zullen in mei op het toernooi van Itapema gretig zijn om dat te verbeteren.

Nederlands Alexander Brouwerleftand Robert Meeuwsenrightand Russias Viacheslav Krasilnikov

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×