Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op de Gstaad Major vijfde geworden. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland verloren in een spannende kwartfinale met 2-1 van de Spanjaarden Herrera/Gavira. Joy Stubbe en Marleen van Iersel moesten opgeven en konden de achtste finale niet spelen omdat Van Iersel last had van haar maag.

Brouwer en Meeuwsen speelden vanmiddag een zeer spannende achtste finale. Het onbekende Italiaanse duo Andreatta/Abbiati, dat in Gstaad verrassend goed presteerde, werd in de eerste set weggespeeld door de BTN-heren: 21-13. Maar in de tweede set kwamen ze sterk terug en gingen tactisch slim spelen, dat leverde de Italianen de setwinst op met 15-21.

In de beslissende derde set werd het erg spannend, de teams gaven elkaar niks cadeau. Brouwer en Meeuwsen werkten Italiaanse matchpoints weg en sloegen daarna zelf alsnog toe: 16-14. Ze plaatsten zich daarmee wederom voor de kwartfinale op een groot internationaal toernooi. 

De Nederlanders troffen in de kwartfinale een bekend team, ze speelden de afgelopen tijd al twee keer in de kwartfinale tegen de Spanjaarden Herrera en Gavira. Beide teams wonnen een kwartfinale, nu waren het Brouwer en Meeuwsen die sterk van start gingen. De eerste set ging met 21-19 naar de Nederlanders, maar daarna groeiden de Spanjaarden in de partij.

Vooral het Spaanse blok werd sterker en Brouwer en Meeuwsen wisten steeds lastiger te scoren. Daardoor werd het 16-21 voor de ervaren Spanjaarden. In de beslissende derde set ging het even gelijk op, maar wisten Herrera en Gavira een voorsprong van drie punten te nemen. Even kwamen de BTN-heren terug, maar de Spanjaarden maakten het vervolgens af: 12-15. 

Wie weet kunnen Brouwer en Meeuwsen, die nu genoegen moesten nemen met de vijfde plek in Gstaad, komende week op het DELA EK Beach in eigen land revanche nemen, het zou zo maar kunnen dat deze twee Europese topteams in vorm elkaar daar wederom treffen. 

Opgave

Vanmorgen moesten Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst opgeven, ze speelden in verband met een blessure van Varenhorst de achtste finale niet. Vanmiddag konden ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel niet in actie komen in hun achtste finale op de Gstaad Major. In de tussenronde wonnen ze nog knap met 2-0 van de lokale heldinnen, het Zwitserse topteam Heidrich/Vergé-Dépré.

De Nederlandse dames moesten zich terugtrekken. Van Iersel: "Ik heb erg last van mijn maag. Helaas begon dat vanmiddag al. Misschien heb ik iets verkeerds gegeten. We hebben nog geprobeerd te 'warming-uppen', maar ik had totaal geen energie en was duizelig, dus helaas konden we niet spelen." Ze eindigden daardoor op de negende plek in Gstaad.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren in de tussenronde met 2-0 van het Zwitserse duo Betschart/Huberli.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn