Vijfde plek voor Penninga en Van Steenis in Göteborg

Vijfde plek voor Penninga en Van Steenis in Göteborg

Ruben Penninga en Tom van Steenins zijn zaterdag op de CEV Satellite in Göteborg als vijfde geëindigd. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland speelden een aantal sterke partijen, maar verloren in de kwartfinale met 0-2 van het Zweedse team Åhman/Annerstedt.

Penninga en Van Steenis maakten in de poulefase indruk, ze wonnen eerst met 2-0 van de Noren Retterholt en Solhaug en streden om de poulewinst tegen het Zweedse duo Tholse/Molin. Dat leverde een mooi strijd op, het massaal aanwezige publiek ging achter het thuisteam staan. Na een zinderende partij werd het 2-1 (21-13, 18-21, 15-10) voor de BTN-mannen.

Ze verzekerden zich daarmee van de poulewinst en een plek in de kwartfinale. Daarin stonden ze wederom tegenover een thuisteam: Åhman/Annerstedt. Het publiek genoot van een extreem spannende eerste set, die uiteindelijk met 24-22 gewonnen werd door de Zweden. Dat gaf het thuisspelende team veel vertrouwen, in de tweede set denderden ze door en wonnen met 21-15. Penninga en Van Steenis eindigden daardoor op de vijfde plek op de CEV Satellite.

Dirk Boehle en Steven van de Velde werden in de tussenronde uitgeschakeld. Ze kwamen nipt te kort tegen het Oostenrijkse team Schnetzer/Müllner, die wonnen uiteindelijk het zilver. Boehle en Van de Velde moesten het met de negende plek doen in Zweden. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×