Vijfde plek voor Vismans en Van Steenis

Vijfde plek voor Vismans en Van Steenis

Sven Vismans en Tom van Steenis zijn op de Aspire Beach Volleyball Cup in Doha als vijfde geƫindigd. De Nederlanders wonnen in de achtste finale van Qatar, maar verloren in de kwartfinale nipt van Zweden, de huidige Jeugd Olympisch kampioen. Vismans: "We hebben hele goede dingen laten zien, maar het was net niet constant genoeg."

Vismans en Van Steenis kwamen via een overwinning op Denemarken in het kwalificatietoernooi de poulefase binnen. Daarin wonnen ze hun eerste poulewedstrijd met 2-1 van Japan, maar vervolgens moesten ze hun meerdere erkennen in een team uit Oman.

In de tussenronde streden de Nederlanders hard voor een plek in de kwartfinale van het 1-sterren toernooi van de FIVB World Tour. Ze stonden tegenover Qatar en dat werd een spannende wedstrijd. Na een lange en pittige strijd in de warmte van Doha werd het 21-17 en 21-18 voor Vismans en Van Steenis.

Kwartfinale

In de kwartfinale van de Aspire Beach Volleyball Cup stonden de Nederlandse mannen tegen de huidige Jeugd Olympisch kampioen uit Zweden: Ahman/Hellvig. Die lieten zien dat ze als jonge talenten al veel in hun mars hebben.

Ook onder druk wisten de Zweden hun niveau constant te houden, ze wonnen de eerste set met 21-17. In de tweede set wisten Vismans en Van Steenis meer druk te leggen en maakten ze het af in een spannende slotfase van de set: 20-22 en daarmee 1-1.

In de beslissende derde set sloegen de jonge Zweden hard toe. Ze speelden sterk en wonnen met 15-10 en plaatsten zich voor de halve finale. Vismans en Van Steenis moeten genoegen nemen met de vijfde plek in Qatar.

Vismans: "Het is even balen, de top-vier had er ingezeten hier. Maar gezien ons gebrek aan wedstrijdritme is dit een prima resultaat. We hebben hele goede dingen laten zien, maar het was net niet constant genoeg. We hebben in elk geval voor de derde keer op rij vanuit de kwalificatie de kwartfinale gehaald en daarmee belangrijke punten gepakt voor volgend seizoen."

"We zijn duidelijk op de goede weg als team en we willen door hard te trainen en er vol voor te gaan volgend seizoen internationaal doorpakken. Ook willen we gaan knallen op het NK Beach Indoor over anderhalve maand!"

Gallery Pic 251
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×