Tijdens het afgelopen weekend hebben vijftien landen per gender zich geplaatst voor de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final die van 23 tot en met 26 juni wordt gehouden in Den Haag. Het toernooi dient als het olympisch kwalificatietoernooi voor Europa, waar de laatste tickets kunnen worden verdiend. Bekijk hieronder welke teams een plekje hebben bemachtigd.

De CEV Beach Volleyball Continental Cup Final is een toernooi voor landenteams dat bestaat uit drie rondes en dient als kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Bij de finale (derde ronde), die in Nederland wordt gespeeld op het strand van Scheveningen (23-26 juni), kan per geslacht het laatste Europese ticket worden gewonnen.

Aan het toernooi in Den Haag doen zestien landen per gender mee. Nederland is als organisator verzekerd van een plaats, vijftien overige landen moesten zich afgelopen weekend in Izmir (TUR), Madrid (ESP) en Baden (AUT) zien te plaatsen. Aan deze tweede ronde deden vierentwintig teams mee, per toernooi kwam het erop neer dat vijf van de acht landen zich kwalificeerden.

Deelnemersveld
Dit betekent nog niet dat het definitieve deelnemersveld bekend is dat in het coronaproof stadion en het The Hague Beach Stadium gaat strijden voor een plek in Tokio. Het OKT is de laatste mogelijkheid om je te kunnen plaatsen voor de Spelen. Op 14 juni wordt eerst de olympische ranking opgemaakt, aan de hand waarvan vijftien teams zich voor Tokio plaatsen. Het is mogelijk dat twee teams uit hetzelfde Europese land zich reeds via die ranking plaatsen, waarmee het maximaal aantal deelnemers per land aan de Spelen (twee) al is bereikt. Hun plaats op het OKT vervalt dan en wordt opgevuld door een land dat zesde is geworden tijdens de tweede ronde van de CEV Beach Volleyball Continental Cup.

Mannen

Bekendmaking Landen liggend MEN

Vrouwen

Bekendmaking Landen liggend WOMEN
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×