Vikings winnen in Apeldoorn en gaan naar de kwartfinale

Vikings winnen in Apeldoorn en gaan naar de kwartfinale

Anders Mol en Christian Sørum, het talentvolle Noorse team, zijn in Apeldoorn nog ongeslagen. Op deze zonnige zaterdag spelen zij tegen het Belgische duo Dries Koekelkoren en Tom van Walle. In de kwartfinale van de World Tour vorige week in Gstaad troffen deze duo’s elkaar ook, waar het Noorse team de sterkste bleek. Na een spannende driesetter bewees het Noorse duo ook hier sterker te zijn. Zij winnen met 2-1 en gaan door naar de kwartfinale later vandaag.

Team Mol/Sørum pakt in de eerste fase van de wedstijd gelijk de leiding. Ze spelen rustig en gecontroleerd en kunnen daardoor een kleine voorsprong van drie punten pakken, 5-2 in het voordeel van de Noren. Het Belgische team, gesteund door een tiental naar Apeldoorn afgereisde fans, kan de aansluiting vinden op de Noren en komen terug tot een stand van 9-8. Mol/ Sørum laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en gaan de technische time-out in met weer een voorsprong van drie punten (12-9). De Belgen lijken sterk uit de time-out te komen, maar team Noorwegen geeft de Belgen geen kans op een voorsprong en komt op een voorsprong van 15-13. Mol heeft in eerdere wedstrijden al laten zien dat hij beschikt over een sterk block, op de stand van 16-14 vermaakt hij het publiek weer met een mooi block(17-14) waarop België een time-out aanvraagt. Bij terugkomst in het veld volgt direct weer een block van Anders Mol. Op 20-17 heeft duo Noorwegen de kans de set af te maken, maar een bal wordt via de handen van Mol uitgeslagen. De volgende setpoint wordt wel benut, de Noren winnen deze set met 21-18.

Het Belgische duo neemt voor het eerst in deze wedstrijd de leiding op een stand van 3-2, maar de Noren maken al snel gelijk. Met een mooie ace maakt Anders Mol de stand gelijk op 8-8. Met een block van Van Walle gaat team Koekelkoren/Van Walle de technische time-out in met één punt voorsprong op Mol/ Sørum (10-11). Een ace maakt de voorsprong van de Belgen iets ruimer, 10-12. De Noren komen wel weer knap terug, maar lijken iets minder zeker te spelen dan zij in de eerste set deden. De slimme ballen van team België weten zij in deze set niet altijd goed te verdedigen, wat het team belangrijke punten kost. Op een stand van 15-17 zetten zij de achtervolging op de Belgen in. Het team komt bijna gelijk op 17-18, maar de Belgen scoren met een slim geplaatste bal. Na een uitgeslagen bal van Mol komt België op setpoint. Deze kans laat team België niet aan zich voorbij gaan, zij scoren en winnen de set met 19-21.

Een spannende derde set gaat, zoals verwacht, gelijk op in punten. De teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Mol/ Sørum lijkt hun kracht terug gevonden te hebben en gaat aan de leiding op een stand 8-4. Het ziet er niet naar uit dat de fitte Noren deze voorsprong nog gaan weggeven, ondanks dat de Belgen alles geven om bij te komen. Mol/ Sørum wint de set overtuigend met 15-11. Zij spelen vanmiddag in Apeldoorn de kwartfinale tegen Nederland.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog te koop!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×