De Nederlandse volleybaldames staan aan de vooravond van de Final Six van de FIVB World Grand Prix, die wordt gespeeld in het Chinese Nanjing. De equipe van bondscoach Jamie Morrison treft in de poule Brazilië en China. Oranje moet als eerste of tweede in de poule eindigen om de halve finale te bereiken. Alle wedstrijden van de Final Six zijn live te volgen op Ziggo Sport, met commentaar van Onno Hansum.

Nederland won in de geschiedenis van de FIVB World Grand Prix twee keer een medaille, goud in 2007 en brons in 2016. Dit jaar krijgt Oranje opnieuw de kans om voor de medailles te spelen. De volleybaldames plaatsten zich voor de Final Six dankzij zes overwinningen en drie nederlagen in de poulewedstrijden.

Het team van bondscoach Morrison treft in de poule achtereenvolgens Brazilië en gastland China, de Olympisch kampioen. Vandaag speelden deze landen al tegen elkaar, China won overtuigend met 3-0. Dit betekent dat Oranje zeker is van de halve finale als het donderdag Brazilië weet te verslaan.

De andere poule bestaat uit Servië, de Verenigde Staten en Italië. In de eerste wedstrijd in deze poule won Servië met 3-2 van de Verenigde Staten.