De Nederlandse volleybalsters spelen in 2020 opnieuw drie thuiswedstrijden in de Volleyball Nations League in Apeldoorn. Oranje treft op 19, 20 en 21 mei (Hemelvaartsdag) in het Omnisport respectievelijk België, Duitsland en Rusland.

Drie topduels op rij in Apeldoorn

Oranje speelt in het Omnisport eerst tegen haar buurlanden België en Duitsland, alvorens het op Hemelvaartsdag wereldtopper Rusland treft. Rusland staat vijfde op de wereldranglijst (één plek boven Nederland) en plaatste zich reeds in augustus voor de Olympische Spelen door het OKT in Kaliningrad te winnen.

Opzet Volleyball Nations League

De intercontinentale Volleyball Nations League bestaat uit 16 landen. 12 van deze landen worden aangeduid als ‘core teams’ en zijn zeven jaar lang verzekerd van deelname. 4 teams worden aangeduid als ‘challenger teams’, waarvoor een promotie-degradatie regeling geldt met de continentale landencompetities zoals de European League. De Nederlandse volleybalsters zijn als ‘core team’ de komende jaren verzekerd van deelname.

De 16 deelnemende landen spelen ieder 15 poulewedstrijden, verdeeld over 5 driedaagse toernooien. In de Final Six wordt vervolgens gestreden om de medailles.

Alle deelnemers VNL 2020:

Brazilië Core team
China Core team
Duitsland Core team
Italië Core team
Japan Core team
Nederland Core team
Rusland Core team
Servië Core team
Zuid-Korea Core team
Thailand Core team
Turkije Core team
Verenigde Staten Core team
België Challenger team
Canada Challenger team
Dominicaanse Republiek Challenger team
Polen Challenger team

Binnenkort meer informatie over kaartverkoop

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het wedstrijdschema. Zodra dit schema definitief is goedgekeurd, zal de kaartverkoop beginnen. Op volleybal.nl en de sociale kanalen van de volleybaldames zal de start van de kaartverkoop worden aangekondigd!

Voorlopig wedstrijdschema (onder voorbehoud):

Dag Wedstrijd
Di. 19 mei Duitsland - Rusland
Di. 19 mei Nederland - België
Wo. 20 mei België - Rusland
Wo. 20 mei Nederland - Duitsland
Do. 21 mei Rusland - Nederland
Do. 21 mei Duitsland - België
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn