De Nederlandse volleyballers hebben de Golden European League afgesloten met een overwinning op Slovenië. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen won in Maribor met 3-1. Nimir Abdelaziz was de grote man vanavond en scoorde maar liefst 37 punten.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Gido Vermeulen begon in Maribor met Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Robbert Andringa (passer/lopers), Tim Smit en Fabian Plak (middens) en Just Dronkers (libero).

Oranje speelde een uitstekende eerste set tegen Slovenië, de nummer vier en laatst van poule B. Zonder al teveel moeite won Nederland de set met 25-19 na een mooie doorgeslagen bal van spelverdeler Keemink.

De tweede set kende een spannend slot. In de slotfase was middenaanvaller Plak de belangrijkste man. Met een mooie serie punten bezorgde hij zijn team een 2-0 voorsprong.

Nadat de derde set nipt verloren ging, was Oranje in de vierde set veel te sterk voor de thuisspelende Slovenen. Bondscoach Gido Vermeulen kon het zich veroorloven veel door te wisselen en bracht onder andere Dirk Sparidans, Thijs ter Horst, Gijs Jorna, Niels de Vries en Sjoerd Hoogendoorn in.

Met de nieuwelingen in het veld werd de vierde set gewonnen met 25-14 en daarmee de wedstrijd met 3-1. Nimir Abdelaziz scoorde het ongekende aantal van 37 punten (70% scoringspercentage) terwijl Fabian Plak zes killblocks liet noteren.

Oranje eindigt in poule B als tweede achter Turkije. Beide teams wonnen vier wedstrijden, maar in wedstrijdpunten scoorde Turkije net iets beter (13 om 12). Turkije speelt volgende week de Final Four in het Tsjechische Karlovy Vary, samen met Tsjechië, Estland en Portugal.

Nederland – Slovenië 3-1 (25-19, 25-23, 23-25, 25-14)