De competities zijn alweer bezig en dat is te merken! Afgelopen week stonden Instagram & Facebook vol met successen voor ons als Nederlandse volleyballiefhebbers. Zo waren er een aantal transfers, zijn onze beachers in Doha en is Prima Donna Kaas klaar voor het weekend. Lees er alles over in deze Volleybytes!

Orange goes international
Deze winter heeft Florien Reesink zich aangesloten bij Potsdam (Duitsland). Met haar komst spelen er nu maar liefst vier Nederlanders bij de club. In de gewonnen Champions-League wedstrijd werd Fleur Savelkoel ook nog eens uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. Geen slechte zaken dus!

Nog een mooie transfer
Ook Elles Dambrink is vanaf nu in de Duitse competitie te bewonderen. De 19-jarige diagonaal maakt vanaf nu onderdeel uit van het team in Schwerin. Succes daar, Elles!

Sliding in to the weekend
Viggo Meeuwenoord van Prima Donna Kaas Huizen weet wel hoe je het weekend in moet luiden… Dat hij alles geeft voor een oefening kan je wel stellen!

Geen challenge in de Challenge Cup
Sliedrecht speelde dinsdag tegen de Deense club Holte IF in de Challenge cup. Na een lange reis slecht spelen? De dames van Sliedrecht kennen dat niet! Met een overtuigende 3-0 wonnen ze van de ploeg uit Denemarken! Komende week is de return in Sliedrecht, zijn jullie erbij?

Een experience
De dames van het paralympische volleybalteam zijn vrijdag 13 januari aanwezig bij de Paralympic Experience Day op Hogeschool Windesheim in Zwolle! Ze doen onder andere mee aan Collegetour én geven een clinic. Dat klinkt als een mooie dag!

Grieks bezoek in Doetinchem
Ook de heren van Active living Orion speelden afgelopen week in de Challenge Cup. Zij namen het op tegen het Griekse Panathinaikos 1908. De wedstrijd werd weliswaar met 1-3 verloren, maar aan de sfeer lag het niet! 25 januari is de return in Griekenland waar de kans op een plek in de halve finale nog altijd aanwezig is.

De helden van de toekomst
De lange jongen hebben zich geplaatst voor het kwalificatietoernooi van het EK. Later dit jaar zullen ze gaan strijden voor een plek op het Europese kampioenschap. Succes, mannen. 💪

Kings and Queens?
Nog meer Nederlandse successen in het buitenland! In Doha hebben vijf Nederlandse teams een plek weten te bemachtigen in de halve finales van het King of the Court toernooi. Dat levert blije gezichten op! Wie gaat er met de winst van door? De halve finales zijn vandaag via deze link te volgen.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn