Nederland is een volleybalpodcast rijker. Beachvolleyballers Leon Luini (20) en Thijs Nijeboer (25) zochten naar manieren om de volleybalwereld ten tijde van corona bij elkaar te houden en de fans daarbij te betrekken. Toen ze beseften dat zij heel graag lang over volleybal praatten, was het idee voor de ‘Volleybalcast’ snel geboren. Eerst als grap, nu als een serieuze hobby. “We hopen jonge volleyballers in de gemeenschap te kunnen inspireren.”

“Thijs en ik hebben het altijd al over promotie van volleybal”, vertelt de 20-jarige Leon Luini. “Zeker nu, nu alles behalve de Eredivisie en het topbeachvolleybal stilligt. Hoe kan je de volleybalwereld nog meer bij elkaar en up-to-date houden, erbij betrekken? We kwamen heel vaak uit op social media-dingen. Actief zijn, een kijkje in het leven geven van topsporters. Toen dachten we: weet je wat? Wij houden echt superveel van praten. We bellen vaak urenlang. Het was een beetje een grap: ‘we kunnen wel een podcast maken, zoveel als wij praten.’ Van een grap is het eigenlijk onze hobby geworden.”

En dus staan de, zoals zij het zelf noemen, ‘gladde Italiaan Leon Luini en nuchtere Hollander Thijs Nijeboer’ in de bekende podcastplatforms met hun Volleycast. Onervaren, maar vol ambitie. Zo hadden de beide mannen voor de opname van hun eerste podcast hun microfoons netjes aangesloten, maar kwamen ze er na afloop achter dat de microfoons uitgeschakeld waren. “Dat was een beetje stom”, beaamt Luini.

Ze namen hem nog een keer op en in de eerste week werd de Volleybcast al ruim 250 keer gestreamd. “We hebben veel meer reacties en positieve feedback gekregen dan verwacht. Veel mensen zeggen dat dit echt wel iets is wat de volleybalwereld in Nederland mist.” Thijs en Leon zien de Sandcast uit Amerika als voorbeeld, waarin de bekende beachvolleyballers Tri Bourne en Travis Mewhirter hun kijk op het beachvolleybal geven.

Gasten
In de eerste twee podcasts zijn alleen de twee beachvolleyballers aan het woord, maar dat gaat veranderen. “We zijn van plan om tijdens elke aflevering met iemand uit de volleybalwereld te gaan praten. Om topsporters en bekende volleyballers wat toegankelijker te maken. De volgende aflevering is bijvoorbeeld met Emi en Mexime van Driel. Het doel is om de (beach)volleybalsport te promoten en groter te maken. Er komen mooie verhalen van allerlei topsporters die het in de volleybalwereld hebben gemaakt. We hopen daarmee de jonge volleyballers in de gemeenschap te kunnen inspireren.”

Beluister of bekijk de Volleycast
De Volleycast is beschikbaar op YouTube en Spotify en zal elke twee weken verschijnen. En Leon belooft dat zij, ook als het beachseizoen straks weer begint, hun podcast zullen blijven opnemen. Houd de kanalen van VolleybalNL in de gaten, elke nieuwe aflevering zal ook op onze socials verschijnen!

Foto: Screenshot VolleycastNL

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×