VolleyVeilig biedt jou een zomerprogramma aan waarmee jij fris aan de start verschijnt van een mooi nieuw volleybalseizoen!

VolleyFit
Onlangs heeft de laatste training VolleyFit plaatsgevonden. Met VolleyFit gaven grote namen vanuit volleyballend Nederland aansprekende thuistrainingen. Onder andere Rett Larson, Alexander Brouwer en Paul van der Ven namen jullie mee in hun persoonlijke training. Maar houdt dit in dat je stil moet zitten? Zeker niet! VolleyVeilig biedt jullie namelijk een mooi zomerprogramma aan om fit aan de start te verschijnen van het nieuwe seizoen!

Zomerprogramma van VolleyVeilig
VolleyVeilig is in basis een effectief warming-up programma, ontwikkeld door de Nevobo, VeiligheidNL en experts, voor trainers en coaches om spelers fit te houden gedurende het seizoen. Gezien de omstandigheden rondom het coronavirus, is er speciaal een zomerprogramma ontwikkeld van zes weken voor jou als volleyballer! Hiermee kun jij op jouw niveau werken aan je fysieke gezondheid en verschijn jij straks fit aan de start van het nieuwe volleybalseizoen.

Aantal voordelen op een rij van het zomerprogramma van VolleyVeilig

  1. Duidelijke instructies bij de oefeningen
  2. Je hoeft zelf geen oefeningen te bedenken, dat hebben wij al voor je gedaan
  3. Juiste opbouw van belasting en niveau
  4. Bevordert je kracht en coördinatie voor aanvalstechnieken
  5. Verbetert de coördinatie van het voetenwerk en legt ook de basis voor een goede rompinzet
  6. Wil je meer krachttraining doen deze zomer? Het zomerprogramma biedt jou een mooie basis
  7. Vermindert de blessures gedurende het aankomende seizoen

Wie kunnen er allemaal gebruik van maken?
Het zomerprogramma van VolleyVeilig is ontwikkeld voor volleyballers vanaf 12 jaar, maar ook jeugd vanaf 10 jaar kunnen hier prima mee aan de slag. Belangrijk is dan wel om het aantal herhalingen te halveren.

Hoe kan ik er gebruik van maken?
VolleyVeilig is te downloaden via de App Store en Google Play. Ook kun je het zomerprogramma bekijken op de website van VolleyVeilig. Om toegang te krijgen tot het zomerprogramma van VolleyVeilig heb je geen account nodig. Wil je als trainer gebruik maken van het gehele aanbod binnen VolleyVeilig en eventueel jouw spelers uitnodigen voor het zomerprogramma? Dan is een account wel benodigd. Een account maak je heel gemakkelijk én gratis aan via de app of website.

Waar vind ik het zomerprogramma?
Het zomerprogramma van VolleyVeilig vind je bij 'Oefeningen'. Bij niveau kies je voor zomerprogramma en vervolgens hoef je enkel je geslacht nog op te geven. Bij ‘Fase 1 – tot herfstvakantie’ vind je een zes weken durend programma.

Beschikbare oefeningen
Per week hebben we een mooie aantal oefeningen voor jou geselecteerd. We adviseren je om al deze oefeningen uit te voeren in één training en deze training twee tot drie keer te volgen in de betreffende week.

Belangrijk: VolleyVeilig in groepsverband
Mocht je de oefeningen willen oppakken in groepsverband? Houd je dan aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Wil je gebruikmaken van het zomerprogramma tijdens de training bij jou volleybalvereniging? Houd je dan aan de protocollen van NOC*NSF en de Nevobo. Bekijk deze hier.

Aan de slag!
Verschijn jij fit aan de start van het seizoen? Ga ervoor met VolleyVeilig!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×