Voor 6e keer op rij nieuwe winnaressen DELA Eredivisie Beach

Voor 6e keer op rij nieuwe winnaressen DELA Eredivisie Beach

Aan Boulevard Evertsen in Vlissingen werd dit weekend wederom bewezen dat het deelnemersveld bij de vrouwen meer dan ooit aan elkaar gewaagd is. De afgelopen vijf weekenden van de DELA Eredivisie Beach kende iedere keer een andere winnaar. Nu weer, ditmaal wonnen Sophie van Gestel en Marloes Wesselink. Bij de mannen zorgden dit weekend de Belgen Koekelkoren/Van Walle er voor dat de titel uit Nederlandse handen bleef.

Met een bak aan (inter)nationale ervaring en een groot aantal eredivisie medailles op zak vanuit voorgaande jaren, zijn Marloes Wesselink en Sophie van Gestel dit seizoen wederom kanshebber op een toernooioverwinning. Ze moesten er een tijdje op wachten, maar in Vlissingen maakte zij dit dan ook waar. 

"De weersomstandigheden waarmee we dit weekend speelden liggen ons erg goed, super leuk dat we daarmee onze titel in Vlissingen hebben kunnen verdedigen," aldus Wesselink. In de finale versloegen zij in twee sets de winnaressen van de DELA Eredivisie Beach in Heerlen, Katja Stam en Julia Wouters.

De focus van Jasper Bouter en Ruben Peninga ligt dit seizoen voornamelijk internationaal. Voor hen is het dan ook fantastisch dat de DELA Eredivisie Beach regelmatig internationale topteams aantrekt. "We kloppen op de deur van het internationale top beachvolleybal, vandaag zaten we dicht bij de winst in de finale," aldus Jasper Bouter. 

In de finale troffen zij het Belgische topteam Koekelkoren/Van Walle, dat via drie sets liet zien waarom zij meedraaien in de top van het internationale beachvolleybal. Een weekend lang sterk spel ligt ten grondslag aan de terechte gouden plak die de mannen vanuit Nederland mee terug nemen naar België.

Dat de Boulevard in Vlissingen in combinatie met de organisatie achter de Zeeland Beach Classics een succesvolle formule is voor een top weekend beachvolleybal, is afgelopen weekend wederom bewezen. Dat het EK onder 23 in 2020 op dit strand wordt gespeeld is dan ook iets om naar uit te kijken!

64488475 1488575511306436 1876863440920772608 O

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×