Op dinsdag 7 januari om 19.30 uur beginnen de volleybalsters van Oranje aan het olympisch kwalificatietoernooi in het Apeldoornse Omnisport. De eerste tegenstander die Nederland treft is Azerbeidzjan, de nummer 11 van de Europese ranglijst. Een voorbeschouwing.

Azerbeidzjan is een niet te onderschatten tegenstander op het Europese volleybaltoneel. In Baku speelden jarenlang veel topvolleybalsters bij de verschillende rijke clubs aan de Kaspische Zee. Zo speelden o.a. de Nederlandse internationals Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

Oranje heeft het in het verleden ook vaak moeilijk gehad tegen de Kaukasische volleybalsters. Zo verloor Nederland van Azerbeidzjan tijdens de European Games in 2015 en op het WK-kwalificatietoernooi in 2017.

Daartegenover staan gelukkig ook veel overwinningen, zoals kort geleden nog op het EK Volleybal in Boedapest. Oranje versloeg Azerbeidzjan toen overtuigend met 3-0, met Lonneke Sloetjes (18 punten) als topscorer. Bijzonder feit is dat Giovanni Caprara, de nieuwe bondscoach van Nederland, destijds aan het roer stond bij het Azerbeidzjaanse team. Caprara zal goed op de hoogte zijn van de Azerbeidzjaanse tactiek, en zal Nederland daarom optimaal kunnen voorbereiden op haar eerste tegenstander in Apeldoorn.

Een samenvatting van de EK-wedstrijd Nederland - Azerbeidzjan in 2019

De absolute sterspeelster van Azerbeidzjan is Polina Rahimova, de makkelijk scorende aanvalster die maar liefst 1.98 meter meet. Oranje zal Rahimova goed moeten afstoppen om het openingsduel winnend af te sluiten.

Er zijn nog tickets beschikbaar voor de wedstrijd Nederland – Azerbeidzjan. 
Klik hier voor alle informatie over het OKT en de kaartverkoop.

Programma dinsdag 7 januari:

13.00 uur: Duitsland - Turkije
16.00 uur: Polen – Bulgarije
19.30 uur: Azerbeidzjan - Nederland

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×