Vooruitblik achtste finales

Vooruitblik achtste finales

Vanmiddag hebben 16 teams voor een plek in de achtste finale gevochten. De winnaars van deze wedstrijden zullen vanavond de poulewinnaars treffen. Wat staat er op het programma?

Rotterdam
De eerste wedstrijd die in Rotterdam gespeeld zal worden (19.30 uur) gaat tussen het Nederlandse duo Keizer/Meppelink en de zusjes Vergé-Dépré. Het Zwitserse duo moest vanmiddag alles geven om de wedstrijd binnen te slepen. Wat ze van vanavond verwachten? Anouk zegt hier het volgende over: “Vanavond zal het publiek voor onze tegenstander zijn, omdat we tegen de Nederlandsen zullen spelen. Maar hopelijk zal er een geweldige sfeer zijn en zijn wij blij met elk punt dat wij maken. We gaan zien hoe het loopt.”

Om 20.30 uur zal de tweede wedstrijd plaatsvinden: Behrens/Ittlinger (GER) vs. Lobato/Amaranta (ESP). Het Spaanse duo speelde vanmiddag al de tussenronde, maar wist hier eenvoudig te winnen van Frankrijk. Vanavond zal het een spannend gevecht worden voor een plek in de kwartfinale.

Den Haag
Om 19.45 uur is het erop of eronder voor Sinnema/Bloem (NED) en Ukolova/Birlova (RUS). Dit laatste duo overleefde de tussenronde relatief makkelijk, door met ruime cijfers van Tsjechië te winnen. Wie gaat er nu met de winst vandoor?

Om 20.35 uur zullen de als nummer twee geplaatste Hermannova/Slukova (CZE) tegen de sterke Finse dames Lehtonen/Ahtiainen spelen. Hermannova/Slukova speelde vanmiddag tegen Kholomina/Makroguzova (RUS). De teams waren erg aan elkaar gewaagd, wat duidelijk te zien was in de laatste set: de Tsjechen wonnen deze met 36-34, de langste set van het toernooi.

Apeldoorn
Om 19.30 uur begint er ook een topwedstrijd in Apeldoorn: Stubbe/Van Iersel vs. Laboureur/Sude. Laboureur/Sude had het niet makkelijk in de tussenronde, maar wist uiteindelijk wel met 2-0 van Lahti/Parkkinen (FIN) te winnen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

De laatste wedstrijd in Apeldoorn (20.30 uur) gaat tussen Liliana/Elsa (ESP) en Bonnerova/Nakladalova (CZE). De weg naar de achtste finale was enigszins moeizaam voor Bonnerova/Nakladalova, vanmiddag werd er in drie sets van het Oostenrijkse duo Schützenhöfer/Plesiutschnig gewonnen.

Utrecht
In Utrecht zullen Betschart/Hüberli uit Zwitserland en Borger/Kozuch uit Duitsland om 19.45 uur met elkaar gaan vechten voor een plek bij de laatste 8. Borger/Kozuch speelde vanmiddag tegen het Nederlandse duo Wesselink/Van Gestel. In de eerste set was het erg spannend (27-25), maar de tweede set werd een stuk makkelijker gewonnen (21-15).

De tweede wedstrijd (20.35 uur) in Utrecht gaat tussen het Duitse team Bieneck/Schneider en Davidova/Shchypkova uit Oekraïne. Ook het Oekraïense duo speelde vanmiddag een spannende wedstrijd, maar wist wel 2-0 te winnen. Vanavond zullen beide teams alles geven voor een plek bij de laatste acht!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×