Op de eerste dag van het DELA Beach Open komen alle zes Nederlandse teams in actie. De vrouwen spelen twee poulewedstrijden, de mannen spelen vrijdag één wedstrijd.

Bekijk hier het Live Blog

Programma en Uitslagen vrouwen

Programma en Uitslagen mannen

In de eerste fase van het toernooi wordt gespeeld in acht poules met vier teams per poule. Uit elke poule gaan drie teams door naar de knock-outfase van het toernooi. De poulewinnaar is direct geplaatst voor de achtste finales.

In de poule speelt het hoogst geplaatste team tegen het laagst geplaatste team en spelen de als tweede en derde geplaatste teams tegen elkaar. De winnaars van de twee duels spelen vervolgens tegen elkaar om de poulewinst, de verliezers spelen om het laatste ticket voor de knock-outfase.

Pittige loting voor gelegenheidsduo

Om 10:30 uur is Meppelink/Keizer het eerste Nederlandse team dat in actie komt. Keizer maakt voor het eerst sinds 2014 haar opwachting op de World Tour. Deze week vervangt ze de geblesseerde Sophie van Gestel.

Het gelegenheidsduo heeft pittig geloot. Tegenstander in de eerste ronde zijn Laura Ludwig en Kira Walkenhorst, de Olympisch kampioenen van Rio. Toch zijn de Nederlands niet helemaal kansloos. De Duitse vrouwen hebben de voorbije periode last gehad van blessures. Ludwig is nog herstellende van een schouderoperatie.

Manon Flier en Marleen van Iersel stuiten in de eerste ronde op de Amerikaanse vrouwen Sweat/Summer. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van Bansley/Wilkerson (Can)-Bell/Laird (Aus).

Sinnema/Stubbe sluiten de Nederlandse ochtend op het centercourt af met een duel tegen het Poolse duo Kolosinka/Gruszczynska.

Hoge verwachtingen bij Brouwer/Meeuwsen

’s Middags komen twee Nederlandse mannenteam in actie in het buitenstadion op de sportcampus: Blom/Penninga en Varenhorst/Van Garderen.

Voor Mees Blom en Ruben Penninga wacht direct een lastige test. In poule B nemen ze het op tegen de als tweede geplaatste Letten Smedins/Samoilovs.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen hun eerste wedstrijd om 20:30 uur. Op het centercourt zijn Giginoglu en Urly de tegenstanders. Het Turkse koppel plaatste zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi.

Brouwer en Meeuwsen spelen deze week voor het eerst in Nederland sinds hun bronzen medaille op de Olympische Spelen van Rio. Het team start dan ook met serieuze ambities. “We gaan op het thuistoernooi voor goud en niets minder”, liet Brouwer in aanloop naar de eerste wedstrijd weten. “We willen niet alleen tot de wereldtop behoren, maar echt toernooien winnen. Dus niet gaan voor een medaille, maar voor de titel.”

De mannen spelen hun tweede en beslissende poulewedstrijd op vrijdagochtend.

Tickets

Toegang tot de wedstrijden is donderdag gratis. Tickets voor de andere toernooidagen zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het Beach Open als de World League Volleyball.

Facebook X WhatsApp LinkedIn