Op de dag 2 van het DELA Beach Open spelen de mannen hun tweede poulewedstrijd en beginnen de vrouwen aan de knock-outfase. Om 18:00 uur spelen de Nederlandse volleybalmannen hun World League-wedstrijd tegen Zuid-Korea. Aan het eind van de middag krijgt Reinder Nummerdor een feestelijk afscheid op het centercourt.

Bekijk hier het Live Blog

Programma en Uitslagen vrouwen

Programma en Uitslagen mannen

Vrijdag komen eerst de mannen in actie. Brouwer/Meeuwsen speelt om 13:00 uur op het centercourt tegen Jefferson/Cherif uit Qatar. Beide teams zijn door hun overwinning op donderdag al verzekerd van een plek in de knock-out fase. Inzet is een bye in de eerste ronde en directe plaatsing voor de achtste finales.

Voor Varenhorst/Van Garderen en Penninga/Blom is een overwinning nodig om door te gaan in het DELA Beach Open. Beide teams verloren donderdag hun openingsduel.

Bij de vrouwen werd de poulefase donderdag al afgerond. De acht poulewinnaars plaatsten zich direct voor de achtste finales. De nummers 2 en 3 uit de poule strijden onderling om de resterende acht plekken.

Vanaf 13:00 uur komen drie Nederlandse teams uit in de tussenronde. Manon Flier en Marleen van Iersel nemen het daarin op tegen de Braziliaanse vrouwen Agatha/Duda. In 2015 won Agatha Bednarczuk in Den Haag de wereldtitel met Barbara Seixas. Na het zilver op de Spelen van Rio zijn beide vrouwen doorgegaan met een nieuwe partner.

Sinnema/Stubbe en Meppelink/Keizer mogen zich opmaken voor een Nederlands onderonsje voor een plek in de achtste finales.

Afscheid Reinder Nummerdor op centercourt

Om 16.50 uur zijn op het centercourt weer even alle spotlights gericht op Reinder Nummerdor. De toernooidirecteur van het DELA Beach Open nam na de Olympische Spelen van Rio afscheid als professioneel beachvolleyballer. Vanmiddag wordt Nummerdor officieel uitgezwaaid en wordt nog één keer teruggeblikt op de vele hoogtepunten uit zijn loopbaan in de zaal en op het strand.

Volleybalmannen beginnen tegen Zuid-Korea

De Nederlandse volleybalmannen van Oranje willen zich dit weekend in Den Haag kwalificeren voor de Final Four van de World League. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt vandaag op Sportcampus Zuiderpark tegen Zuid-Korea. Oranje staat nu tweede in groep 2, die bestaat uit twaalf landen. Als de Lange Mannen na dit laatste pouleweekend nog steeds in de top drie staan, dan mogen ze volgend weekend deelnemen aan de Final Four in Australië. Zaterdag is Slowakije de tegenstander, zondag wacht Tsjechië.

Tickets

Toegang tot de wedstrijden is donderdag gratis. Tickets voor de andere toernooidagen zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het Beach Open als de World League Volleyball.

Facebook X WhatsApp LinkedIn