De mannen maakten er dit weekend een spannende speelronde van. In de achtste ronde van de eredivisie heren eindigden drie van de vier duels in spannende vijfsetters. Zaanstad won in eigen huis nipt van Inter Rijswijk en dat deed SV Land Taurus ook tegen Vallei Volleybal Prins. De topper tussen Draisma Dynamo en Seesing Personeel Orion leverde een waar spektakelstuk op, na een zenuwslopende strijd maakte Orion het af en won in Apeldoorn met 2-3.

Het was zondag in Koog aan de Zaan een spannende wedstrijd die enorm heen en weer ging tussen Zaanstad en Inter Rijswijk. In de eerste set begon de thuisploeg in een geweldige ambiance erg sterk. Rijswijk had geen antwoord op het felle en fanatieke spel van Zaanstad en liep daardoor in het begin achter de feiten aan. Dat leverde een overtuigende eerste set op die Zaanstad met 25-19 won.

Maar Zaanstad wist niet door te pakken in de tweede set en Inter Rijswijk kwam steeds beter in het spel. Het massaal aanwezige publiek genoot van een mooie strijd vol passie aan beide kanten van het net. Het was stuivertje wisselen qua score en er leek maar geen eind te komen aan de set. Uiteindelijk maakte Rijswijk het af met 29-31.

Dat gaf Inter Rijswijk wat zelfvertrouwen, in de derde set speelde de ploeg van trainer Willy Steenbakkers vol energie, maar Zaanstad bleef vechten voor elk punt en kwam in de derde set op gelijke hoogte en pakte door: 25-23. Dat ging in set vier net andersom, met 23-25 dwong Inter een beslissende vijfde set af. Daarin wist de thuisploeg toe te slaan door meteen al goed te starten. Een vroege voorsprong werd nier meer uit handen gegeven: 15-12.

Topduel

In Apeldoorn genoot het publiek ook van een extreem spannende wedstrijd. Draisma Dynamo en Seesing Personeel Orion maakten er een echt topduel van. Het kon en ging in deze partij echt beide kanten op. Beide ploegen liepen langs het randje van de afgrond. Pas na twee uur volleybal, bij 17-19 in de vijfde set, kon scheidsrechter Koos Nederhoed voor het laatst op zijn fluitje blazen. Een zwaarbevochten overwinning voor de Doetinchemse ploeg.

Ook SV Land Taurus en Vallei Volleybal Prins maakten er een lange strijd van. De thuisploeg begon overtuigend, maar daarna nam de ploeg uit Ede brutaal de voorsprong. Knap was dan ook het herstel van Taurus, ze bleven knokken en sleepten voor eigen publiek de winst alsnog er uit.

Uitslagen eredivisie heren:

Zaanstad - Inter Rijswijk 3-2 (25-19, 29-31, 25-23, 23-25, 15-12)
Draisma Dynamo - Seesing Personeel Orion 2-3 (25-22, 17-25, 19-25, 25-23, 17-19)
SV Land Taurus - Vallei Volleybal Prins 3-2 (25-15, 21-25, 24-26, 25-19, 15-10)
Talent Team Papendal Arnhem - Advisie/SSS 1-3 (15-25, 25-17, 21-25, 21-25)