De heren van nu nog regerend landskampioen Abiant Lycurgus en Achterhoek Orion hebben de finale zenuwslopend spannend gemaakt met al meerdere vijfsetters. Orion kon zondag in eigen huis de titel veroveren, maar na een thriller was het weer 2-2 in de best-of-five serie om de landstitel. De strijd wordt beslist in een vijfde wedstrijd. Deze wedstrijd staat aankomende zondag om 15.45 uur op het programma. Welke routinier neemt er afscheid met de titel?

Het is alles of niets aanstaande zondag in een volgepakt MartiniPlaza in Groningen. In de allesbeslissende vijfde wedstrijd wordt duidelijk wie zich de beste van Nederland mag noemen. Zowel voor Lycurgus-speler Wytze Koositra (36 jaar) als voor Joris Marcelis (34) wordt het de laatste wedstrijd. Beide diagonaal-aanvallers nemen afscheid en hopen dat met een titelfeest te doen.

Kooistra werd de afgelopen drie seizoen landskampioen met de Groningers en hij gaat er zondagmiddag alles voor geven om dat nog 1 keer te worden. De ervaren aanvaller sluit zijn imposante carrière af met een titelduel in een kolkend, bomvol MartiniPlaza, een prachtige manier.

De Drent begon zijn volleybalcarrière in 2001 bij Lycurgus en na successen en leerzamere jaren bij internationale clubs keerde hij in de zomer van 2015 terug bij Lycurgus. Hij werd vervolgens drie keer op rij landskampioen, won één keer de beker en pakte met het Groningse team vier keer de Supercup. De Drent speelde in zijn loopbaan 253 interlands. Zondag wordt zijn allerlaatste duel, hij wil volgend seizoen wel nog iets blijven doen voor de club. Wat zal later bekend worden.

Assistent

Joris Marcelis is enorm gretig. Hij wil na drie verloren finales met Orion tegen Lycurgus nu wel aan de goede kant eindigen. Drie seizoen achter elkaar pakte hij net niet de titel, in zijn allerlaatste wedstrijd wil hij toeslaan. "Nu de titel veroveren, dat zou echt een kroon op mijn carrière zijn," zo gaf de lange routinier aan in een interview met De Gelderlander

Marcelis blijft actief voor Orion, hij zal volgend seizoen zijn debuut maken als trainer. Hij wordt assistent van zijn huidige trainer, Martijn van Goeverden. Na vele jaren bij Orion en in België en Duitsland, wil hij nu in stijl afsluiten. Met de zo gewilde landstitel voor Orion. 

Live

De allesbeslissende wedstrijd tussen Abiant Lycurgus en Achterhoek Orion start zondagmiddag om 15.45 uur in Groningen. De wedstrijd is weer live te volgen op ons videokanaal en wordt ook door de NOS uitgezonden.

Dat zal deels live gebeuren op NPO1 tijdens Studio Sport en de gehele wedstrijd is te zien via een livestream van de NOS.  


Foto: Isolutions Fotografie Doetinchem

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn