De vier teams die nog kans maken op de titel zijn bekend, morgen zullen de halve finales in Den Haag gespeeld worden. Wie speelt er tegen wie en wat kunnen we verwachten?

Liliana/Elsa (ESP) vs. Betschart/Hüberli (SUI)  -- 15.00 uur
Liliana/Elsa kan gezien worden als één van de verrassingen van het toernooi. Het team begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Laboureur/Sude (GER), maar wist daarna goed in het toernooi te groeien. Deze groei was duidelijk te zien in de spannende kwartfinale van vanavond: de dames namen revanche op het Duitse team en plaatsen zich op deze manier voor de halve finale.

Voor Betschart/Hüberli verloopt het toernooi tot nu toe vlekkeloos: de dames hebben nog geen wedstrijd verloren. Opvallend is dat in zowel de achtste finale en de kwartfinale de eerste set verloren werd, waarna de Zwitserse terugkwamen en de wedstrijd alsnog binnensleepten.

Hermannova/Slukova (CZE) vs. Keizer/Meppelink (NED) – 16.00 uur
De tweede halve finale zal een herhaling worden van de poulewedstrijd van afgelopen woensdag in Rotterdam. Het Nederlandse team was hier duidelijk de sterkste en won met 2-0 (21-15, 21-16). Het Tsjechische team wordt hier echter niet door afgeschrikt, zoals ze zelf zeggen: “We have some payback to do.”

Beide teams wisten de achtste finales en de kwartfinales vrij gemakkelijk te winnen, wat de topvorm van beide teams goed duidelijk maakt. Beide teams zijn op hun best, wat morgen vast en zeker zal zorgen voor een spannende wedstrijd!