Vanaf vandaag zijn de kaarten te koop voor een uniek volleybalevenement. Op de gloednieuwe Sportcampus Zuiderpark wordt van 15 tot en met 18 juni de FIVB World Tour Beachvolleybal én de FIVB World League Volleybal gespeeld. Een wereldprimeur, nog nooit eerder werden deze twee toernooien op hetzelfde moment op dezelfde locatie gespeeld. Het is mogelijk om afzonderlijke tickets te bestellen voor beide toernooien, een combi-ticket is tien euro goedkoper.

Ga direct naar de ticketsite om kaarten te kopen: volleybal.nl/tickets !

Volleybal en beachvolleybal versterken elkaar 

De beste Nederlandse beachvolleyballers die strijden tegen de wereldtop in de World Tour. Dat in combinatie met de wedstrijden van de Nederlandse volleybalmannen in de World League, staat garant voor één groot volleybalfeest. Naast dit topsportaanbod is er voor de bezoekers ook een ruim aanbod van foodtrucks en side-events, waar je onder andere zelf kunt volleyballen.

Door deze twee toptoernooien tegelijk te organiseren, laat de Nevobo zien dat volleybal en beachvolleybal elkaar versterken. De integratie tussen beide sporten wordt steeds zichtbaarder, bijvoorbeeld door topspelers die de switch maakten van volleybal naar beachvolleybal en vice versa: Manon Flier, Maarten van Garderen, Wessel Keemink en Alexander Brouwer.

Nederland wereldtop in het beachvolleybal

Nederland behoort al jaren tot de wereldtop in het beachvolleybal. Op de laatste twee wereldkampioenschappen veroverde Beachvolleybal Team Nederland (BTN) goud (Brouwer / Meeuwsen 2013) en zilver (Nummerdor / Varenhorst 2015). In Rio de Janeiro veroverden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen afgelopen zomer de bronzen medaille, het eerste eremetaal voor Nederland in de geschiedenis van deze sport.

Naast Brouwer en Meeuwsen heeft de mannenlijn van BTN dit seizoen nog meer ijzers in het vuur. Olympiër Christiaan Varenhorst gaat het avontuur aan met volleybalinternational Maarten van Garderen, die nog over weinig beachvolleybalervaring beschikt. Het wordt interessant om te zien of dit nieuwe team de stap naar de top kan maken. Daarnaast komt ook de jongere generatie er hard aan. De teams Jasper Bouter / Tom van Steenis en Ruben Penninga / Mees Blom maken dit jaar voor het eerst deel uit van de seniorenselectie en mogen hun talent in de World Tour bewijzen.

Bij de vrouwen zijn maar liefst drie nieuwe teams geformeerd: Madelein Meppelink / Sophie van Gestel, Manon Flier / Marleen van Iersel en Jolien Sinnema / Joy Stubbe. Al deze drie teams barsten van ambitie en willen dit jaar het beste uit zichzelf halen.  

Volleyballers spelen voor plek in Final Four

De volleyballers van Oranje spelen in Den Haag hun laatste drie poulewedstrijden van de World League, het jaarlijkse prestigieuze toernooi van de FIVB. Het team van bondscoach Gido Vermeulen hoopt voor eigen publiek kwalificatie voor de Final Four af te dwingen. Om dit te bewerkstelligen moet Oranje in de top drie eindigen van de in totaal twaalf landen in de poule. Naar verwachting is het laatste speelweekend in Den Haag beslissend voor de eindstand.

De wedstrijden worden gespeeld in de nieuwe topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark, die plaats biedt aan meer dan 3000 toeschouwers. Oranje treft in Den Haag achtereenvolgens Zuid-Korea, Slowakije en Tsjechië. 

Opening Sportcampus Zuiderpark

Naast deze mooie toernooien wordt dit weekend de Sportcampus Zuiderpark voor het eerst opengesteld voor publiek door middel van gratis rondleidingen. De nieuwsgierige bezoeker wordt uitgenodigd voor een bijzonder kijkje in de keuken van dit splinternieuwe en toonaangevende (top)sportcomplex. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: volleybal.nl/wt-wl

Visual Sportcampus Wt Wl
Facebook X WhatsApp LinkedIn