Wereldrecord beachvolleybal ruim verbroken!

Wereldrecord beachvolleybal ruim verbroken!

27 juni 2015 - Nederland heeft er sinds zaterdagmiddag een vermelding in het Guinness World Records bij. Op het zonnige strand van Scheveningen werd het officiële wereldrecord ‘grootste beachvolleybaltoernooi ter wereld’ verbroken. Maar liefst 2355 beachvolleyballers kwamen zaterdag tegelijkertijd in actie. Ruim voldoende om het oude record van 1610 deelnemers te overtreffen.

Van 26 juni t/m 5 juli wordt in Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (De Dam), Rotterdam (ss Rotterdam) en Apeldoorn (Marktplein) het WK Beachvolleybal gespeeld. Naast de strijd om de wereldtitels, worden er in alle speelsteden veel side events georganiseerd, met name gericht op breedtesport. Hét grootste side event is het CheapTickets.nl Wereldrecord Beachvolleybal toernooi, dat vandaag in Scheveningen werd georganiseerd.

Het vorige record in het Guinness World Records stond op 1610 deelnemers, gevestigd in 2014 in Canada. Daar ging Nederland vandaag ruim overheen. Om 15.15 uur werd bekendgemaakt dat maar liefst 2355 beachvolleyballers vandaag tegelijk hadden deelgenomen aan ‘het grootste toernooi.’ Bij deze onthulling waren veel prominenten aanwezig: Ary Graça (president wereldvolleybalbond FIVB), Hans Nieukerke (voorzitter Nevobo), Michel Everaert (directeur sport Nevobo), Rabin Baldewsingh (wethouder sport Den Haag) en Bas van de Goor (toernooidirecteur WK beachvolleybal).

De 2355 beachvolleyballers kwamen in actie op 276 velden verspreid over het strand van Scheveningen. De velden bestreken een lengte van bijna een kilometer. Alle deelnemers van het CheapTickets.nl Wereldrecord Beachvolleybal toernooi zijn uitgenodigd om voor slechts 2,50 euro ’s avonds de WK-wedstrijden op de Hofvijver bij te wonen.

Bekijk hieronder een mooi compilatiefilmpje van deze fantastische dag!

Bron: Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×