Er staat in de eredivisie heren een mooie wedstrijd op het programma. Een streekderby. Vallei Volleybal Prins hoeft niet ver te reizen voor het duel van vandaag, ze gaan naar Barneveld om het op te nemen tegen Advisie/SSS. Wie wint de streekderby?

Als je kijkt naar de ranglijst van de eredivisie, dan is een overwinning voor Advisie/SSS de meest logische verwachting. De Barneveldse ploeg staat op de vijfde plek en veroverde in 10 wedstrijd al 15 punten. Streekgenoot Vallei Volleybal Prins staat onderaan met 5 punten uit 9 duels.

Maar de ranglijst zegt natuurlijk niet altijd alles. De ploegen stonden dit seizoen al tegenover elkaar in Ede, dat was op 21 oktober. Toen veroverde thuisploeg VVP de eerste set overtuigend, maar daarna nam SSS de regie in hanen en won de wedstrijd met 1-3 (25-21, 17-25, 12-25, 23-25).

Freek Michel was toen met 16 punten erg belangrijk voor Advisie/SSS, ook Raygid Isenia speelde goed met 10 punten. Bij VVP was Rik van Solkema de meest scorende speler met 9 punten.

Vallei Volleybal Prins zal erg gretig zijn om de streekderby te winnen en daarmee mogelijk de plek van hekkensluiter van de eredivisie af te staan aan Inter Rijswijk. 

Programma eredivisie heren:
Advisie/SSS - Vallei Volleybal Prins
Zaanstad - SV Land Taurus
Inter Rijswijk - Abiant Lycurgus
Seesing Personeel Orion - Coniche Topvolleybal Zwolle
Draisma Dynamo - Talent Team Papendal/Arnhem

Foto: Foto: Facebook Advisie/SSS - Johns Pictures

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn