In Hamburg worden vandaag de halve finales en finales van het eerste King of the Court toernooi van dit seizoen gespeeld. Voor de titels Queens en Kings of Hamburg zijn nog zes Nederlandse beachvolleyballers in de race.

Leon Luini en Robin Sowa werden gisteren tweede in de kwartfinale en plaatsen zich daarmee direct voor de halve finale. Daar nemen ze het vandaag onder andere op tegen Robert Meeuwsen en Clemens Wickler. Zij wonnen hun kwartfinale en zijn in het bezit van een gouden bal, die ze in de halve finale in kunnen zetten om een verloren rally opnieuw te spelen. Ook Alexander Brouwer en Ruben Penninga komen vandaag in actie in de halve finale. Gisteren eindigden ze in de kwartfinale als tweede achter Kantor/Rudol en ook vandaag staan ze tegenover het Poolse duo.

Stefan Boermans en Troy Fields werden in de kwartfinale vierde, waarna ze in de play-off om het laatste ticket voor de halve finale speelden. Ze wisten slechts één keer te scoren aan de koningskant en daarmee eindigde het toernooi voor het Nederlands-Amerikaanse duo. Ze eindigen op een elfde plaats.

Bij de vrouwen bemachtigden Pleun Ypma en Emi van Driel gisteren een plekje in de halve finale, waar ze het vandaag onder andere opnemen tegen de Canadese zusjes McNamara en het Franse duo Placette/Richard. Voor Emma Piersma en Mexime van Driel eindigde het King of the Court toernooi in de kwartfinale. Met twee punten werd het duo in de eerste speelronde uitgeschakeld.

Halve finales
De Nederlandse mannen komen vandaag vanaf 13.15 uur in actie, Ypma en Van Driel spelen de halve finale om 15.00 uur. De teams die als eerste en tweede eindigen, plaatsen zich direct voor de finales die vanavond gespeeld worden. De nummers drie en vier spelen in een play-off ronde om het laatste finaleticket. Kijk voor het volledige programma en de gratis livestreams op de website van King of the Court.

Foto: Conny Kurth

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×