Kyran Versteegen en Mees Sengers hebben afgelopen nacht hun tweede overwinning geboekt op het WK onder 19 in Phuket, Thailand. Ze versloegen de nummer 5 van de plaatsingslijst in drie sets. Desy Poiesz en Brecht Piersma verloren in drie sets van hun Italiaanse tegenstanders, ze eindigen op de tweede plaats in Poule C.

Versteegen/Sengers
Het was voorafgaand een flinke kluif voor Kyran Versteegen en Mees Sengers, de nummers 21 van de plaatsingslijst. Ze namen het vannacht Nederlandse tijd op tegen de Hongaren Csanád Petik en Domonkos Dóczi, vijfde geplaatst. Het bleek in de wedstrijd ook. Na een aanvankelijke voorsprong voor de Nederlanders in de eerste set (15-11) ging die toch naar de Hongaren met 18-21.

De tweede werkten de mannen van Jong Oranje een matchpoint weg en grepen de winst met 22-20. In de derde namen Versteegen en Sengers een 3-0 voorsprong en dat gat gaf heb voldoende ruimte om de wedstrijd naar zich toe te trekken: 15-11. Komende nacht om 2.00 uur Nederlandse tijd spelen ze tegen de Duitsers Just en Lorenz voor poulewinst en directe doorgang naar de achtste finales. Er is helaas geen stream van die wedstrijd.

Bekijk hieronder de wedstrijd terug.

Poiesz/Piersma
Bij winst waren Desy Poiesz en Brecht Piersma direct doorgedrongen tot de achtste finales, maar na een stevig gevecht lukte ze dat net niet. Ze moesten in drie sets hun meerdere erkennen in de Italiaanse Valentina Gottardi en Aurora Mattavelli.

Over de gehele wedstrijd waren de Italiaansen net beter. Zij scoorden op eigen service vijf punten meer en kenden ook een hoger side-out percentage (62 om 58). Het resulteerde erin dat Gottardi en Mattavelli wonnen met 18-21, 25-23, 11-15.

Morgen spelen de Nederlandse vrouwen in de eerste ronde van de knock-outfase om alsnog een plekje te bemachtigen in de achtste finales. Om 6.10 uur donderdagochtend nemen ze het op tegen Toschini en Kernen uit Zwitserland, de nummer 7 van de plaatsingslijst. Bij winst treffen ze om 10.00 uur Kraft en Maple uit de Verenigde Staten in de achtste finales. Helaas zijn er van die wedstrijden ook geen livestreams.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×