Winst en verlies tegen België voor Lange Mannen in laatste test EK

Winst en verlies tegen België voor Lange Mannen in laatste test EK

In de laatste twee oefenwedstrijden voor het EK aanstaande vrijdag begint hebben de Lange Mannen een de Belgian Red Dragons de punten verdeeld. Zaterdag won Oranje met 3-1, op zondag wist België met dezelfde cijfers te zegevieren. Beide landen starten het EK in hun eigen land aankomende vrijdag, België treft Oostenrijk, Nederland neemt het om 20.00 uur in Rotterdam Ahoy op tegen Montenegro.

De Lange Mannen zijn naar België afgereisd met Michaël Parkinson weer in de gelederen. Hij is hersteld van zijn buikspierblessure en vervangt in de selectie Twan Wiltenburg. De jonge Luuk Hofhuis is onderdeel van de ploeg gebleven.

Zaterdag werkten België en Nederland hun wedstrijd achter gesloten deuren af. Bondscoach Roberto Piazza startte met de teruggekeerde Parkinson en de jonge Hofhuis in de basis, aangevuld met aanvoerder Nimir Abdelaziz, buitenmannen Thijs ter Horst en Gijs Jorna. Spelverdeler Wessel Keemink en libero Just Dronkers maakten de starting seven compleet.

De eerste set liep het nog niet zo als gepland, Oranje verloor met 25-21. Piazza had Sjoerd Hoogendoorn nog ingebracht, maar dat mocht niet baten. Toch bleven dezelfde basisspelers binnen de lijnen staan in de tweede set, iets was een goed resultaat gaf. Met 25-19 trok Oranje de stand gelijk.

De twee daaropvolgende sets waren spannend, niet veel zat er tussen de ploegen die elkaar vorige maand tijdens het OKT in Rotterdam ook nog troffen. Nederland wist in Ahoy nog met 3-0 te winnen. Piazza bracht andere spelers in de derde set, Luuc van der Ent en Fabian Plak startten al vanaf het begin, Ewoud Gommans, Robbert Andringa en Gijs van Solkema kwamen in de loop van de set in het veld. Nederland won de derde set met 27-25 en pakte ook de vierde set met miniem verschil: 25-23.

Topscorer in de wedstrijd was Nimir Abdelaziz met 19 punten. Aan Belgische zijde was Tomas Rousseaux met 16 de meest scorende speler.

Zondag
De Red Dragons, zoals de bijnaam van de Belgische nationale ploeg luidt, hadden op zondag in Aalst hun fandag. Voor eigen publiek kwamen zij net iets beter voor de dag dan de ploeg van Piazza. 

Zondag koos Piazza voor de volgende basis: Gijs van Solkema (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Maarten van Garderen en Thijs ter Horst (passer/lopers), Michaël Parkinson en Fabian Plak (midden) en Robbert Andringa als libero.

België had de zaken in de openingsset een stuk beter op orde, zij kwamen met stabiel spel tot een 25-17 winst. Oranje kwam daarna sterk terug, vooral goed serveren hielp de Lange Mannen op weg. Met 25-21 kwam Oranje langszij.

Voor een uitzinning publiek kon België in de tweede wedstrijd toch aan het langste eind trekken. Spelverdeler Stijd D'hulst had de aanvallers voor het uitkiezen, de derde set ging met 25-17 naar onze zuiderburen. In de vierde set was het Sam Deroo die zijn ploeg op sleeptouw nam en door de moeilijke momenten heen loodste. met 25-22 maakte België er 3-1 van.

Topscorer voor Nederland was Thijs ter Horst met 15 punten, gevolgd door Maarten van Garderen en Nimir Abdelaziz met 11.

Vrijdag tegen Montenegro
Oranje begint zijn EK aanstaande vrijdag 13 september in Rotterdam. Om 20.00 uur spelen de Lange Mannen hun eerste wedstrijd, Montenegro is de tegenstander. Op zaterdag wacht Oekraïne om 16.00 uur en zondag staat de kraker in een uitverkocht Rotterdam Ahoy tegen wereldkampioen Polen op het programma, ook om 16.00 uur. 

Nederland vervolgt na een rustdag de poulefase in Sporthallen-Zuid in Amsterdam op dinsdag 17 september tegen Estland en woensdag de 18e tegen Tsjechië. Beide wedstrijden in Amsterdam zijn om 20.00 uur. 

Zorg dat je je kaarten vandaag nog koopt! Het gaat hard en je wil je plekje niet mislopen bij dit mooie EK in Nederland! Klik hier om je tickets te kopen.

Foto: FotoHoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×