De twee overgebleven Nederlandse beachduo’s in het eerste 4-sterrentoernooi van de drieweekse bubbel in Cancun, Mexico zijn de poulefase beide met winst begonnen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen versloegen Estland, Sanne Keizer en Madelein Meppelink behaalden een zwaarbevochten zege op Tsjechië. Later vannacht verloren de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland van Cuba in de wedstrijd voor poulewinst.

Keizer / Meppelink
In de eerste wedstrijd in Poule B troffen Sanne Keizer en Madelein Meppelink twee oude bekenden, de Tsjechische Barbora Hermannová en Marketa Slukova, het team dat ze in de halve finale op weg naar hun Europese titel in 2018 versloegen. In Den Haag werd het een driesetter, in Cancun gebeurde dat ook.

De Nederlandse vrouwen pakten de eerste set met groot verschil, zij konden beter met de lastige omstandigheden omgaan. Er staat een stevige wind in Mexico en het is met temperaturen rond de 30 graden erg warm. Na de 21-15 voor Keizer / Meppelink, sloegen de Tsjechische vrouwen terug met 16-21. In de derde set behielden de BTN-speelsters het initiatief en wonnen met 15-11.

Om middernacht Nederlandse tijd traden ze voor de poulewinst en een directe plek in de achtste finales aan tegen het Cubaanse duo Leila / Maylen, die verrassend al hadden gewonnen van Australië. De Cubaanse vrouwen legden met veel servicedruk hun wil op aan de Nederlandse vrouwen. Van een 5-4 voorsprong werd het 5-9.

Toch krabbelden Keizer / Meppelink terug, ze namen zelf nog een voorsprong bij 17-16. Het lukte niet die te verzilveren. Na 19-18 werd het wederom door sterk serveren 21-19. In de tweede set liepen de Cubaanse vrouwen snel weg, zij pakten een 15-5 voorsprong en wonnen met 21-12. Keizer / Meppelink meldt zich om 22.00 uur vanavond Nederlandse tijd in de tussenronde, daarin spelen ze tegen een ander Cubaans duo. Ze treffen Lidy en Sanchez, die verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van Marleen van Iersel en Pleun Ypma in het kwalificatietoernooi.

Brouwer / Meeuwsen
Het als negende geplaatste duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kon in de eerste poulewedstrijd revanche nemen voor de uitschakeling van teamgenoten Jasper Bouter en Ruben Penninga. Brouwer / Meeuwsen namen het op tegen de Esten Nolvak / Tiisaar.

Brouwer en Meeuwsen wisten goed met de wind om te gaan die flink waait over het strand in Cancun. Met dwingende services en een sterke blok/verdediging pakten ze de eerste set met 21-15. In de tweede set namen de Esten aanvankelijk een voorsprong, maar nadat Brouwer en Meeuwsen bij 12-12 langszij kwamen, maakten de beide BTN-mannen het resoluut af: 21-17.

Vanmiddag om 17.00 uur spelen ze tegen de Zwitsers Krattiger en Breer voor de poulewinst en een plaats in de achtste finales. De Zwitsers schakelden Boermans / De Groot uit in de kwalificatie en zijn de winnaars van King of the Court Utrecht in 2020. In de poule versloegen ze het als achtste geplaatste Mexicaanse koppel Gaxiola / Rubio.

Livestream
De wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de FIVB.

Brouwer Meeuwsen Estland Cancun FIVB
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×