Laudame Financials VCN heeft in haar eerste Eredivisiewedstrijd na de promotie uit de Topdivisie de volle punten gepakt. In de eigen sporthal in Capelle aan den IJssel werd FAST met 3-1 verslagen. Koploper Apollo 8 won eenvoudig van Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 en Sliedrecht Sport versloeg na verlies in de openingsset Djopzz Regio Zwolle Volleybal alsnog overtuigend. Het Talentteam Papendal verraste Team Eurosped in Ede, de jonge ploeg van coach Avital Selinger won met 3-0.

Laudame Financials VCN – FAST
Net zoals de mannendivisie van VCN greep Laudame Financials VCN bij het eerste optreden na promotie direct de winst. In de eerste set was het optreden van de ploeg van coach Ivo Munter nog niet overtuigend, ze moesten met 20-25 het initiatief aan Flamingo’s Active laten. De roze brigade had vorige week Set-Up’65 al verslagen en speelde met Steffie Janshen en Lara Hendricks een sterk spel.

Maar vanaf de tweede set was het toch VCN dat de klok sloeg. Met 25-21 trokken ze de stand gelijk en in een spannende derde set konden ze net op tijd de achterstand ombuigen in een 27-25 overwinning. In de vierde set was VCN het sterkst toen de big points werden gespeeld. Van 20-20 werd het 25-21, waarmee de Capelse ploeg hun eerste drie punten konden bijschrijven. Louise Bijlsma was met 14 punten topscorer voor de promovendus.

Sliedrecht Sport – Djopzz Regio Zwolle Volleybal
In sporthal De Basis in Sliedrecht was het verschil in de eerste set klein tussen de regerend landskampioen en beker- en Supercupwinnaar Sliedrecht en Regio Zwolle. Tot 23-23 hadden ze elkaar niet meer dan twee punten losgelaten. Het was de bezoekende ploeg die doordrukte en de openingsset met 23-25 naar zich toetrok.

De formatie van Vera Koenen richtte zich bij 5-10 in de tweede set op. De achterstand werd omgebogen naar een 13-10 voorsprong en vanaf dat moment waren het de blauw-witten die de regie voerden. Met 25-20, 25-14 en 25-18 was de derde zege op rij een feit. Doordat Apollo 8 pas om 20.00 uur de wedstrijd zou aanvangen stond Sliedrecht voorlopig bovenaan.

Talentteam Papendal – Eurosped
In Ede trad Team Eurosped voor het eerst deze competitie aan met Dagmar Boom, zij keerde na een kort avontuur in Duitsland terug bij de ploeg uit Vroomshoop. Met de zware blessure van Alaska Zwaanswijk was haar terugkeer geen moment te vroeg. De passer-loper was vanaf het begin van grote waarde.

Toch was het het Talentteam dat de voorsprong pakte, met 2-0 zelfs. Iris Vos en Jette Kuipers waren goed op dreef, in de eerste twee sets scoorden ze respectievelijk al negen en tien keer. De remonte van Eurosped kwam in de derde set, Boom en Evie van Kerkvoorde zetten een tandje bij en brachten Eurosped op 10-18. Die voorsprong bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn voor setwinst, want het Talentteam dichtte het gat en won de derde set met 26-24.

Iris Vos juicht TT Eurosped RHF
Dagmar Boom terug bij Eurosped RHF
Francien Huurman bij TT Eurosped RHF

Apollo 8 – Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65
Voor de koploper voorafgaand aan deze speelronde kwam de leidende positie tegen Set-Up’65 geen moment in gevaar. Met diagonaal Tess de Vries in goede vorm was Apollo slecht te bestrijden voor de regiogenoot uit Ootmarsum. In de eerste twee sets wist zij al veertien punten te scoren. In totaal was zij goed voor negentien punten.

In de derde set kwam Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 nog dichtbij Apollo 8, een achterstand van zeven punten werd teruggebracht tot maar 1 punt verschil bij 18-17. Een eindsprint van de formatie uit Borne bracht de derde set alsnog met ruime cijfers naar de thuisploeg.

Apollo 8 is met de drie punten nog steeds koploper in de Eredivisie. Ze houden 1 punt voorsprong op Sliedrecht Sport, het team dat zij in de eerste speelronde nog met 3-1 versloegen. Het Talentteam is met de overwinning op Eurosped opgeklommen naar de derde plaats. Bekijk hier de volledige stand.

Woensdag staat de inhaalwedstrijd tussen Laudame Financials VCN en Eurosped op het programma, op zowel zaterdag als zondag worden er twee wedstrijden gespeeld. Bekijk hier het programma.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×