De meisjes van Jong Oranje zijn hun WK-kwalificatietoernooi in het Turkse Manisa begonnen met een 3-0 nederlaag tegen favoriet Rusland. Omdat alleen de poulewinnaar zich plaatst voor het WK U20 in Mexico, lijkt het erop dat kwalificatie voor dit toernooi lastig gaat worden voor Nederland.

Bondscoach Julien van de Vyver startte vrijdag tegen Rusland met Sarah van Aalen (spelverdeler), Iris Scholten (diagonaal), Christie Wolt en Nika Daalderop (passer/lopers), Laura de Zwart en Eline Timmerman (middens) en Dagmar Boom (libero).

Rusland was in de eerste set veel te sterk voor Nederland. Onder leiding van de sterke Anna Kotikova (14 punten) walsten de Oost-Europese volleybalsters over Jong Oranje heen: 9-25.

In de volgende twee sets kon Jong Oranje beter weerstand bieden, maar een stunt zat er niet in. Rusland won ook de tweede (19-25) en derde (21-25) set, en eiste zo de 3-0 overwinning op.

Jong Oranje speelt zaterdag tegen gastland Turkije, dat vandaag met 3-0 van Kroatië won. Zondag staat de laatste wedstrijd tegen Kroatië op het programma.

Nederland – Rusland 0-3 (9-25, 19-25, 21-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn