In de Qatarese hoofdstad Doha beginnen woensdag de King of the Court Finals 2021. Evenementenbureau Sportworx uit Utrecht organiseert samen met Qatar Volleyball Association dit beachvolleybaltoernooi op topniveau, dat plaatsvindt op de faciliteiten van het sportcomplex Aspire Zone. Ondanks de beperkingen die de coronapandemie met zich meebrengt, is Sportworx erin geslaagd een sterk deelnemersveld samen te stellen. Bekijk hieronder de poule-indelingen voor ‘Phase 1’ van het toernooi.

King of the Court Finals 2021

Het vierdaagse toernooi in Doha is de afsluiting van het seizoen 2021, dat bestond uit twee grote toernooien die in augustus werden georganiseerd. Het eerste King of the Court toernooi van 2021 vond plaats in Hamburg. In het iconische Rothenbaum-stadion was de spectaculaire beachvolleybalspelvorm voor het eerst op Duitse bodem te zien. In totaal 80 teams streden in Hamburg om de titels Queens & Kings of the Beach, in het internationale toernooi en in het Duitse kampioenschap.

Na Hamburg keerde King of the Court terug naar zijn thuisbasis: Utrecht. De internationale beachvolleybaltop verzamelde zich in de Domstad om te strijden voor de titel. Het hele toernooi werd live uitgezonden op Ziggo Sport.

Bij de vrouwen kroonden de Spaanse Maria Belén Carro en de Italiaanse Marta Menegatti zich tot Queens of the Beach. Beide speelsters zijn ook nu weer aanwezig in Doha, al spelen zij dit keer samen met landgenoten.

Het toernooi in Utrecht werd bij de mannen gewonnen door de spectaculair spelende Zweedse tieners David Åhman en Jonatan Hellvig. Zij waren een klasse apart in de laatste ronde, mede dankzij een serie van 12 punten. Het Zweedse duo staat ook aan de start in Doha en zal proberen opnieuw de hoogste trede op het podium te bereiken. Ook de winnaars van het King of the Court toernooi in Utrecht van 2020 staan op de deelnemerslijst: de Zwitsers Florian Breer en Marco Krattiger.

Naast de oud-winnaars uit Zweden en Zwitserland zijn nog meer grote namen afgereisd naar het Arabisch emiraat. Bijvoorbeeld de ervaren Letten Aleksandrs Samoilovs en Janis Smedins, de Europees kampioenen beachvolleybal van 2015.

Nederlandse teams

Aan de King of the Court Finals 2021 in Doha nemen vier (deels) Nederlandse teams deel, drie mannenteams en één vrouwenteam. Bij de mannen speelt Alexander Brouwer (wereldkampioen in 2013) samen met de Russische regerend wereldkampioen Oleg Stoyanovskiy. De Nederlander en de Rus namen in 2018 al samen deel aan King of the Court in Utrecht.

Stefan Boermans en Yorick de Groot, die afgelopen jaar zilver wonnen op het EK in Wenen, staan ook op de startlijst, evenals Ruben Penninga en Leon Luini.

Bij de vrouwen vertegenwoordigen Desy Poiesz en Leanne van Vegten de Nederlandse eer.

De wedstrijden in Qatar zijn live te volgen op het YouTube kanaal van King of the Court.

Bekijk hier de indeling van de poules in het mannentoernooi (in Doha is het 2 uur later dan in Nederland):

Phase 1 Mannen Game 1 2 3
Phase 1 Mannen Game 4 Play Off

Bekijk hier de indeling van de poules in het vrouwentoernooi (in Doha is het 2 uur later dan in Nederland):

Group Stage Vrouwen Game 1 2 3 V2
Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Live

19.30 uur: Nederland - Duitsland (oefeninterland)

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×