Volleybaldames

World Grand Prix voor tweede keer in historie naar Nederland

De Nederlandse volleybaldames spelen op 7, 8 en 9 juli 2017 voor de tweede keer in de historie een World Grand Prix toernooi op eigen bodem. Slechts een keer eerder organiseerde de Nevobo een speelweekend in dit prestigieuze toernooi, in 2014 in Doetinchem. De locatie voor 2017 wordt later bekendgemaakt.

Het Oranje van bondscoach Giovanni Guidetti won afgelopen zomer knap het brons in de World Grand Prix door Rusland in de kleine finale na een zinderende wedstrijd met 3-2 te verslaan. Na het goud in 2007 was dit de beste prestatie ooit van het Nederlandse vrouwenteam in deze prestigieuze competitie.

Het is de Nevobo gelukt om, net als in 2014, een speelweekend naar Nederland te halen. Op 7, 8 en 9 juli zijn de volleybaldames op eigen bodem te bewonderen. Oranje treft dit weekend de Dominicaanse Republiek, Japan en Thailand. De locatie van deze wedstrijden wordt later bekendgemaakt.

Olympisch kampioen China heeft bij de FIVB aangegeven de Final Six te willen organiseren. De definitieve locatie voor deze Final Six wordt in een later stadium door de wereldvolleybalbond bevestigd.

De speelweekenden van Oranje:

Week 1 (7 t/m 9 juli) Nederland *
  Dominicaanse Republiek
  Japan
  Thailand
   
Week 2 (14 t/m 16 juli) Rusland *
  Nederland
  Dominicaanse Republiek
  België
   
Week 3 (21 t/m 23 juli) Brazilië *
  Nederland
  Verenigde Staten
  België
   
  * = organisator
Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×