De Nederlandse volleybalsters spelen zaterdagochtend om 10.20 uur (Ned. tijd) tegen China voor de bronzen medaille op het WK Volleybal. China verloor vrijdag in de halve finale met 3-2 van Italië. Servië was eerder op de dag met 3-1 te sterk voor Nederland. De finale tussen Italië en Servië begint om 12.40 uur.

Nederland trof China dit toernooi ook al in de Final Six, toen het met 3-1 verloor van de regerend Olympisch kampioen. Op het moment van spelen waren beide teams echter al geplaatst voor de halve finale, en was alleen poulewinst de inzet van het duel.

China, dat vier jaar geleden op het WK zilver won, verloor in de halve finale van Italië na een dramatische vijfsetter. Het team van coach Lang Ping was niet opgewassen tegen de Italiaanse steraanvalster Egonu, die maar liefst 45 keer tot scoren kwam, een WK-record. Zhu Ting, de Chinese vedette, kwam tot 26 punten.

Nederland won nog nooit een medaille op het WK Volleybal. China werd twee keer wereldkampioen en won drie keer zilver.

De wedstrijd tussen Nederland en China begint om 10.20 uur (Ned. tijd). De studio uitzending van Ziggo Sport (kanaal 14) begint om 10.00 uur.