Het DELA Beach Open is het zomerse sportevenement van 2017. Zeven redenen waarom volleybalfans dit toptoernooi in Den Haag niet mogen missen!

*1* Olympische medaillewinnaars voor thuispubliek

Voor het eerste sinds hun bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nemen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen het deze week in eigen land op tegen de wereldtop. Op het strand van Copacabana schreef het duo in 2016 sportgeschiedenis door te zorgen voor de eerste Olympische medaille ooit voor Nederland in het beachvolleybal.

Brouwer en Meeuwsen zijn niet de enige Olympische medaillewinnaars in Den Haag. Liefst negen spelers die in Rio op het podium stonden, doen vanaf donderdag mee aan het DELA Beach Open. Ook de regerend Olympisch kampioenen bij de vrouwen, Laura Ludwig en Kira Walkenhorst uit Duitsland, spelen in Den Haag.


*2* WK-favorieten testen zich

Volgende maand begint in Wenen het WK Beachvolleybal. Het toernooi in Oostenrijk van 28 juli t/m 6 augustus is voor veel teams het hoofddoel dit seizoen. Het DELA Beach Open is het eerste toernooi sinds de bekendmaking van de teams voor het WK. Voor Nederland hebben Brouwer/Meeuwsen en Meppelink/Van Gestel zich geplaatst voor de wereldkampioenschappen.

De volledige top-10 van de plaatsingslijst van het WK bij de vrouwen is aanwezig in Den Haag. Bij de mannen zijn zes van de tien hoogstgeplaatste erbij in Den Haag. Op de Sportcampus Zuiderpark kunnen we al voorzichtig de balans opmaken hoe de teams er een maand voor het WK voor staan.


*3* Sneak preview van Sportcampus Zuiderpark

Het DELA Beach Open valt samen met het openingsweekend van de Sportcampus Zuiderpark. Het gloednieuwe sportcomplex in Den Haag opent op woensdag officieel de deuren en wordt nog dezelfde dag in gebruik genomen door de beachvolleyballers van de FIVB World Tour. Het beachvolleybal en volleybal hebben een mooie primeur. Het DELA Beach Open & World League Volleyball is het eerste internationale sportevenement dat op de Haagse sportcampus wordt georganiseerd. Later dit jaar vinden ook Davis Cup Tennis en de Grand Prix Judo plaats op het nieuwe sportcomplex.

Tijdens het openingsweekend kunnen rondleidingen worden gevolgd op de Sportcampus Zuiderpark.


*4* Show en spektakel

Wie het WK Beachvolleybal in 2015 heeft bezocht in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn of Rotterdam zal het zich nog goed herinneren. Beachvolleybal is veel meer dan geweldige sport! Op de tribune geniet je van show en spektakel. Niet alleen op het veld zien we bekende gezichten van het WK terug, ook mascotte Spike is weer van de partij, net als de dance girls.


*5* Kijken naar beachvolleybal én volleybal

Nederland heeft deze week een bijzondere primeur. Voor het eerst vinden de World League Volleybal en World Tour Beachvolleybal gelijktijdig plaats op één locatie. Twee jaar na het succesvolle WK Beachvolleybal in 2015 is Nederland deze zomer weer gastheer van een internationaal beachvolleybaltoernooi. De wedstrijden van het DELA Beach Open worden gespeeld op twee velden in de indoor beachsporthal en op een tijdelijk centercourt met ruim 2000 zitplaatsen.

Elke dag worden op de sportcampus ook twee World League-wedstrijden gespeeld. De Nederlandse mannen spelen drie alles beslissende poulewedstrijden tegen Zuid-Korea, Slowakije en Tsjechië. Inzet is een plek in de Final Four.

Als volleyballiefhebber kun je met een combiticket op één avond kijken naar het beste beachvolleybal en topvolleybal.


*6* Nederlandse teams in hoofdtoernooi

Kom de beste Nederlandse beachvolleybalteams aanmoedigen in eigen land. Voor Nederland doen zes teams mee aan het DELA Beach Open. Bij de mannen zijn dat naast Brouwer/Meeuwsen ook Varenhorst/Van Garderen en Penninga/Blom. Bij de vrouwen verdedigen Meppelink/Van Gestel, Flier/Van Iersel en Sinnema/Stubbe de Nederlandse eer. Pas één keer wist een Nederlands team het toernooi van de FIVB World Tour in Den Haag te winnen. In 2009 wonnen Reinder Nummerdor en Richard Schuil goud op het strand van Scheveningen. In 2015 was Nummerdor met Christiaan Varenhorst heel dicht bij het goud tijdens de WK-finale op de Hofvijver.


*7* Afscheid Reinder Nummerdor

Vrijdagavond nemen we afscheid van een van de beste beachvolleyballers en volleyballers die Nederland ooit gehad heeft. Op het centercourt blikken we terug op de fenomenale carrière van Reinder Nummerdor, zijn jaren in de zaal en op het strand, de vele Nederlandse en Europese titels en de vijf Olympische Spelen waar hij aan deelnam. Geef nog één keer een staande ovatie aan deze bijzondere sportman.


Tickets nu te koop

Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om combitickets te bestellen met toegang tot zowel het DELA Beach Open als de World League Volleyball.

Meer over het DELA Beach Open & World League Volleyball in Den Haag

Facebook X WhatsApp LinkedIn