Het is Katja Stam en Raïsa Schoon niet gelukt zich te plaatsen voor de achtste finales van het viersterrentoernooi in Itapema, Brazilië. Ze verloren in de eerste ronde van de knock-outfase van de Braziliaanse Maria Antonelli en Fernanda Alves. Het is het allerlaatste toernooi op de World Tour, volgend seizoen wordt die competitie vervangen door de Volleyball World Beach Pro Tour.

Stam en Schoon waren veroordeeld tot het spelen van de eerste ronde in de knock-outfase doordat zij gisteren hun tweede poulewedstrijd verloren van het Braziliaanse duo Tainá en Victoria. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland troffen het niet met de loting, het als vijfde geplaatste koppel moest het opnemen tegen de nrs. 2 van de ranglijst Maria Antonelli en Fernanda.

In de openingsset liep alles naar behoren, op 5-5 maakten ze vier punten op rij. Tegen het einde van de set kwamen de Braziliaansen nog terug, maar met 21-18 ging de zege toch naar Nederland.

Vanaf de tweede set speelden Antonelli en Fernanda een stuk beter. Gesteund door het publiek in Itapema wonnen ze de tweede set met 21-16 en maakten ze in de derde set een achterstand van 6-3 goed en zegevierden uiteindelijk met 15-12.

Dit betekent een zeventiende plaats voor Stam en Schoon in het laatste toernooi op de World Tour. De Beach Pro Tour die ervoor in de plaats komt, kent een andere opzet. Lees er hier meer over.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×