Zeventiende plek in China voor Stubbe en Van Iersel

Zeventiende plek in China voor Stubbe en Van Iersel

Op het 4-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Jinjiang zijn Joy Stubbe en Marleen van Iersel op de zeventiende plek geëindigd. Na een vierde plek in Brazilië hadden ze in China gehoopt op meer, maar na twee nederlagen tegen Brazilië stopte het toernooi al in de tussenronde.

Na een zege in de eerste poulewedstrijd, streden Stubbe en Van Iersel vrijdagochtend tegen het sterke Braziliaanse duo Ana Patrícia/Rebecca. Dat werd niet de wedstrijd van de Nederlandse dames.

Stubbe en Van Iersel kregen totaal geen vat op het spel van de Braziliaanse dames en kwamen zelf lastig tot scoren. Het werd dan ook een snelle 2-0 (21-13 en 21-14) nederlaag voor Oranje. Daardoor gingen ze vrijdagmiddag verder in de tussenronde.

Weer Brazilië

In de tussenronde stonden Stubbe en Van Iersel wederom tegenover een Braziliaans team. Nu moesten ze winnen van Talita/Taiana Lima om in het toernooi te blijven. Dat lukte niet, maar de Nederlandse dames waren er wel heel dichtbij. 

De eerste set was zenuwslopend spannend op het Chinese zand. De teams gaven alles en maakten er een heel mooie partij van vol mooie en spectaculaire acties. De Braziliaanse dames sloegen op het cruciale moment toe en wonnen met 23-25 de set.

Ook in de tweede set ging het lang gelijk op, maar wisten Talita en Taiana Lima het verschil te maken op het belangrijke moment. Ze wonnen met 18-21 en daardoor eindigden Stubbe en Van Iersel op de zeventiende plek.

Teleurstelling

De vroege uitschakeling was duidelijk een domper voor de Nederlandse dames, ze waren voor meer naar China gekomen. Van Iersel over de teleurstelling: "Het toernooi zit er te snel op helaas. Hier moeten we weer van leren, op naar de volgende World Tour in Ostrava."


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×