Zilver voor Brouwer en Meeuwsen op Gstaad Major

Zilver voor Brouwer en Meeuwsen op Gstaad Major

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben een felbegeerde koebel gewonnen op de Gstaad Major. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) veroverden op het prestigieuze vijfsterrentoernooi in Zwitserland het zilver. In de finale verloren ze van de Noren Mol en Sorum, die vorig jaar ook wonnen in Gstaad. Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden vijfde.

Na een pittige periode waarin goede resultaten uitbleven voor Brouwer en Meeuwsen, beleefden ze in Gstaad een topweek. De BTN-heren wonnen vanmiddag in de halve finale vol overtuiging van de Italianen Nicolai en Lupo. Het werd 21-17 en 21-15 voor de Nederlanders die elkaar blij in de armen vielen. 

In de finale stonden Brouwer en Meeuwsen vanavond tegenover de huidige nummer 1 van de wereld: Mol en Sorum uit Noorwegen. De Noren wonnen in 2018 de Gstaad Major en dat was het begin van hun lange zegereeks. Het publiek in Gstaad genoot van een hoogstaande finale waarin vooral aan het net mooie duels werden uitgevochten.

De start van de finale was voor de Noren, dankzij het hoge blok van Mol werd het snel 1-3. Maar Brouwer en Meeuwsen vochten terug en via sterk serverend werk van Brouwer en meerde blokpunten van Meeuwsen werd het 8-6 voor Nederland. Het werd de grote blokkeershow, want Mol ging ook steeds meer scoren met zijn blok.

De BTN-heren ging met een 11-10 voorsprong de technische time-out in, maar de Noren sloegen daarna toe en kwamen op 11-13 na twee killblocks van Mol. In het tweede deel van de eerste set ging ook Sorum steeds sterker en aanvallend slimmer spelen, hij maakte het verschil en de set ging met 17-21 naar Noorwegen.

Ook in de tweede set speelden Mol en Sorum sterk en ook meer gevarieerd spel. Ze kwamen dankzij het ijzersterke blok van Mol al snel op een voorsprong van 9-16 en dat gaven ze niet meer uit handen. Het werd 15-21 en de Noren vierden het feestje. 

Meeuwsen reageerde heel eerlijk na de finale: "Het was een zware finale. We hebben alles gegeven en hard gewerkt, maar het kwam niet eens in de buurt om daarmee te winnen. De Noren speelden goed en op een ander niveau. Het is nu aan ons om hard te trainen en een manier te vinden om die gasten te verslaan."

Vijfde plek

Sanne Keizer en Madelein Meppelink kwamen vanmorgen in actie in de kwartfinale van de Gstaad Major. Ze stonden daarin tegenover het sterke Braziliaanse duo Maria Antonelli en Carol. Het werd een zenuwslopend spannende wedstrijd waarin de BTN-dames alles gaven.

Ze knokten meerdere keren terug na een achterstand, maar op de cruciale momenten in de slotfase van de sets wisten de Braziliaanse dames het verschil te maken: 21-19 en 21-19. Keizer en Meppelink moesten daardoor naar huis zonder een koebel en met een vijfde plek.  

Gallery Pic 140
Gallery Pic 141
Gallery Pic 138
Gallery Pic 143
Gallery Pic 139
Gallery Pic 136
Gallery Pic 137
Gallery Pic 146
Gallery Pic 148
Gallery Pic 147

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×