Op dag twee van het EK Zitvolleybal hebben de Nederlandse mannen hun tweede overwinning behaald. Oranje won met 3-1 van Italië. De Nederlandse vrouwen speelden vandaag beduidend competitiever dan op de openingsdag. Desondanks ging de poulewedstrijd tegen Hongarije met 3-0 verloren.

Vrouwen

Bondscoach Hong Zhao begon vandaag met Renske den Haan, Roos Broers, Marit Holleeder, Brenda Huisinga, Dorien Doorn en Jamie Bos. Evi Gröniger stond vanaf de tweede set in de basis, terwijl Gwen Spil aan set drie mocht beginnen. Renske den Haan werd topscorer met 9 punten.

In de eerste set kwam Nederland voor het eerst dit toernooi mee tot boven de 20 punten. Een belangrijke horde voor de equipe van bondscoach Hong Zhao. In de tweede en derde set was het verschil met Hongarije groter. Dinsdag is Oranje vrij, woensdag staat de laatste poulewedstrijd tegen koploper Rusland op het programma.

Bekijk hier de wedstrijd tegen Hongarije terug:

EK Zitvolleybal mannen Nederland Italie

Mannen

Bondscoach Hans Mater begon vandaag met Tom Poortman, Timo Mans, Loek Hendrix, Geert van den Heuvel, Roy Hulzebosch, Tobias Marseille en libero Robin van Damme. De 15-jarige Ward Goethals mocht zijn debuut maken in de tweede set, een unicum in de sport waar ervaring zo belangrijk is. Ook Robert Jelle Breunesse werd vandaag ingezet.

Aanvoerder Loek Hendrix werd topscorer met 26 punten, waaronder 3 aces en 7 killblocks.

Nederland moest tegen Italië alleen de derde set prijsgeven, maar was in de overige drie sets heer en meester. Dinsdag speelt Oranje zijn laatste poulewedstrijd tegen Oekraïne, om 18:45 uur Nederlandse tijd. De winnaar van dit duel zal als eerste eindigen in de poule, en zodoende een uitstekende uitgangspositie verwerven voor de achtste finale.

Bekijk hier de wedstrijd tegen Italië terug:

Livestreams

Klik op deze link om het programma van de Oranje mannen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Klik op deze link om het programma van de Oranje vrouwen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Uitslag vrouwen, maandag:

Nederland – Hongarije 0-3 (21-25, 15-25, 16-25)

Uitslag mannen, maandag:

Nederland – Italië 3-1 (25-13, 25-13, 20-25, 25-21)

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×