Donderdagochtend vliegen de Paravolleydames naar Bologna voor een trainingskamp samen met het Italiaanse dameszitvolleybalteam.

Dit trainingskamp is voor beide landen bedoeld als voorbereiding op het WK Zitvolleybal dat van 13 t/m 21 juli wordt gespeeld in Nederland.

Nederland is als organiserend land al heel lang geplaatst voor het WK, de Italiaanse dames zijn pas sinds kort zeker van deelname. Zij wonnen twee weken geleden het zestiende plaatsbewijs, door Zuid Korea te verslaan in de finale van het laatste kwalificatietoernooi. Italië en Nederland ontmoetten elkaar eerder in de poulefase van het EK van november 2017, die wedstrijd werd door Nederland met 3-0  gewonnen. Drie weken geleden speelden de beide teams tegen elkaar in de finale van het Open Hongarije Toernooi; onze dames verloren daar nipt met 3-2.

De beide coaches zien een gezamenlijk trainingskamp als een uitstekende voorbereiding op het WK. Zij zijn overeengekomen om op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag twee “officiële” vriendschappelijke wedstrijden te spelen, maar daarnaast zijn er nog drie trainingssessies gepland waarin beide teams tegen elkaar zullen sparren zonder publiek en met meer wisselmogelijkheden.

De Nederlandse dames verblijven in Bologna en keren zondagavond weer terug op Schiphol.

Bondscoach Pim Scherpenzeel en assistent Anton Schäffer nemen de volgende speelsters mee naar Italië: Elvira Stinissen (aanvoerder), Ellen Ceelen (libero), Anne Raben, Djoke van Marum, Jamie Bos, Karin van der Haar, Renske den Haan, Jacqueline Koppers en Paula List.

Uitslagen worden geplaatst op de Facebookpagina van de Nederlandse zitvolleybalsters

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn